› Společnost ŠKODA AUTO a její zaměstnanci se i letos zapojí v rámci projektu Ukliďme Česko do úklidu v okolí svých závodů v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí 
› Úklid se koná 2. dubna nedaleko Mladé Boleslavi a o víkendu 21. a 22. května v regionech Kvasin a Vrchlabí 
› Automobilka je s podporou Odborů KOVO partnerem dobrovolnické celorepublikové akce již od roku 2015 
› Péče o životní prostředí představuje pevnou součást aktivit společnosti ŠKODA AUTO v rámci strategie GreenFuture
› Podpora zapojení zaměstnanců do dobrovolnických aktivit je jedním z pilířů strategie sociální udržitelnosti společnosti

ŠKODA AUTO

Společnost ŠKODA AUTO se jako partner akce znovu zapojí do celonárodního projektu Ukliďme Česko, který formou dobrovolnické činnosti vyzývá občany, spolky, obce i firmy, aby sběrem odpadků přispěli k ochraně životního prostředí ve svém okolí. Letos se dobrovolníci z řad zaměstnanců automobilky a jejich rodinných příslušníků či přátel vydají uklízet ve spolupráci s místními organizacemi, které se věnují ochraně životního prostředí a vytipovaly pro tuto příležitost vhodné přírodní lokality. Účast zaměstnanců na celorepublikové úklidové akci má dlouhou tradici a automobilka ŠKODA AUTO ji podporuje v rámci svých dobrovolnických aktivit, které jsou součástí firemní strategie sociální udržitelnosti. 

Projekt je tradičně důkladně zabezpečen z hlediska úklidových pomůcek, takže všichni účastníci dostanou rukavice, roušky, dezinfekci a vesty. ŠKODA AUTO pro své zaměstnance zajistí dopravu a občerstvení, a to s důrazem na ekologii a dlouhodobou udržitelnost. Těchto akcí se pravidelně účastní stovky zaměstnanců české automobilky, kteří od roku 2015 nasbírali desítky tun odpadu.

Letos se dobrovolníci zapojí do úklidu ve spolupráci s místními organizacemi, které se věnují ochraně životního prostředí a jež vytipovaly nejzatíženější přírodní lokality. V případě Mladé Boleslavi se zaměstnanci ze společnosti ŠKODA AUTO přidají k akci pořádané v sobotu 2. dubna místním Českým svazem ochránců přírody Klenice a správou chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Jejich cílem bude chráněná krajinná oblast Milovice, kde budou mít účastníci možnost volby z několika tras. V květnu se kolegové ze závodů v Kvasinách a Vrchlabí zaměří na odklízení nepořádku na hřebenových trasách Orlických hor a v okolí Harrachova.

Projekt Ukliďme Česko probíhá po celé republice po dobu několika týdnů a první úklidový den byl pro letošní rok stanoven na 2. dubna. Do výzvy se zapojují ochranáři přírody, místní sdružení, ale i samotní občané či firmy. Na rok 2022 je již zaregistrováno přes 3 100 úklidových akcí. Stejně jako v minulém roce i letos očekávají organizátoři velké množství odpadků, které souvisí s pohybem značného počtu lidí v přírodě v době koronavirové pandemie.

ŠKODA AUTO a její zaměstnanci se do ochrany životního prostředí zapojují pravidelně. Automobilka podporuje své četné ekologické aktivity v rámci strategie GreenFuture, kterou tvoří tři hlavní pilíře. GreenProduct se zabývá vývojem co možná nejekologičtějších vozidel, a to jak z hlediska spotřeby paliva, tak použitých materiálů a možností jejich recyklace. Prostřednictvím GreenRetail podporuje značka ekologické hospodaření provozoven prodejců a servisů a GreenFactory zahrnuje všechny činnosti ve prospěch výroby šetrné k přírodním zdrojům.