Poté, co Maserati několik let škádlilo na svou elektrickou budoucnost, nedávno odtajnilo své plány. bude mít brzy dvě SUV a nečekejte, že jeho sportovní vozy zmizí.

Elektrická řada do roku 2025

„Maserati razí cestu, která z ní udělá první luxusní značku, která uvede na trh 100% elektrický sportovní vůz,“ uvedla společnost ve zprávě před oficiálním prohlášením. “Maserati nastaví měřítko v každém segmentu trhu a bude první luxusní značkou, která do roku 2025 dokončí svou elektrickou řadu.”

Nové GranTurismo bude prvním vozem, který „přijme 100% elektrická řešení,“ uvedla společnost. Vůz se bude vyrábět ve výrobním centru Mirafiori a na trh přijde v roce 2023.

„Nové GranTurismo, skutečná ikona značky, nabídne špičková technická řešení odvozená z Formule E, vynikající výkon, pohodlí a eleganci, to vše typické pro Trident,“ slíbilo Maserati.

Popisuje také hnací ústrojí: 1200 k ze tří elektromotorů. Ve skutečnosti Frencesco Tonon, vedoucí produktového plánování, řekl, že konečný výkon bude „daleko přes“ 1200 koní na evoluci platformy GranTurismo.

“Budeme mít nejrychlejší plně elektrický vůz na luxusním trhu jak z hlediska zrychlení, tak maximální rychlosti,” slíbil Tonon. “Vzhledem k tomu, že Maserati pochází ze závodění, bylo toto auto vyrobeno a představováno jako závodní kupé: lehká technologie aplikovaná na architekturu s měniči Formule E; a způsob, jakým byla architektura a baterie složeny, nám dává nejnižší plně elektrický vůz na trhu s nejlepší kombinací ovládání a pohonu všech kol.

“Toto dohromady se čtyřmi sedadly udrží čtyři osoby v pohodlí a luxusu. Cílem inženýrů bylo dodat vůz, který bude mít stejnou ovladatelnost a stejnou radost z jízdy jako ICE (verze se spalováním). Budete ohromeni, když auto otestujete – až uvidíte, jak si toto auto skutečně vede na silnici a na dráze.“

A to je pouze plně elektrické GranTurismo. Tento model bude uveden na trh v roce 2023 a bude stále obsahovat variantu s V6.

Zcela nové SUV Grecale, jehož uvedení na trh je plánováno na několik dní se spalovacím motorem, bude k dispozici také v elektrické verzi v roce 2023, po kupé GranTurismo.

GranTurismo bude následovat jeho konvertibilní bratranec GranCabrio, rovněž v roce 2023, a poté elektrické verze MC20, Quattroporte a Levante do roku 2025. Quattroporte a Levante budou oba „úplně nové,“ uvedlo Maserati.

„Všechny modely Maserati přijdou do roku 2025 ve 100% elektrické verzi: supersportovní vůz MC20, nový sportovní sedan Quattroporte a zcela nové plnohodnotné SUV Levante doplní nabídku Maserati Folgore, aby přilákaly nové luxusní spotřebitele ve všech segmentech trhu. Do roku 2030 bude celá řada Maserati plně elektrická.”