• ›  Nový benzinový motor 2,0 TSI je o 60 kg lehčí než předchozí naftový motor 
  • ›  Nová 20″ kola, specifický přední nárazník a designové prvky karoserie v černé lesklé barvě 
  • ›  Interiérsvýraznými,specifickýmidesignovýmiprvky,sedadlasčalouněním mikrovláknem Suedia v černé barvě a kontrastním prošíváním 

ŠKODA KODIAQ RS

Díky většímu výkonu a nižší hmotnosti má nová ŠKODA KODIAQ RS dynamičtější projev. Designové prvky karoserie jsou v černé lesklé barvě. Nová 20″ kola z lehké slitiny Sagitarius mají aerodynamické kryty. Model KODIAQ RS nově charakterizuje specifický přední nárazník s dynamickým vzhledem. Interiér zdobí virtuální kokpit a čalounění sedadel a výplní dveří mikrovláknem Suedia v černé barvě. Dosavadní naftový motor byl nahrazen novým benzinovým motorem 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k). 


Typické sportovní černé prvky karoserie dávají na první pohled najevo, že se jedná o člena rodiny RS značky ŠKODA. Nová šestihranná maska chladiče s mohutnými dvojitými lamelami, lišty kolem bočních oken a střešní ližiny jsou u modelu KODIAQ RS v černé lesklé barvě. Specifický nový přední nárazník je lakovaný v barvě vozu. Přední část vozu zdobí také užší světlomety, které nabízí standardně Matrix-LED technologii. Jak je již pro vozy RS typické, je součástí zadního nárazníku integrovaný reflexní pruh táhnoucí se po celé šíři vozu. Na zádi a masce chladiče se nachází logo RS. Součástí standardní výbavy jsou nová 20″ leštěná kola z lehké slitiny Sagitarius v černé metalické barvě s aerodynamickými kryty. 


Interiér s černým čalouněním z mikrovlákna Suedia 


Sportovní černá barva dominuje také v interiéru vozu KODIAQ RS, který je standardně vybaven virtuálním kokpitem se specifickými režimy zobrazení. Sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy jsou čalouněná mikrovláknem Suedia v černé barvě. Zdobí je výrazné červené prošívání, přičemž na předních sedadlech se rovněž nachází červené logo RS. Červené prošívání je použito i na přístrojové desce a loketních opěrkách dveří. Výplně dveří jsou čalouněny mikrovláknem Suedia v černé barvě, které zdobí černé křížové prošívání. Na přání je k dispozici čalounění stropu mikrovláknem Suedia v exkluzivní černé barvě s panoramatickým střešním oknem a také kožená, elektricky nastavitelná přední sedadla s pamětí, která nabízí ventilaci a nastavení délky sedáku v rámci komfort paketu Top. 


Progresivní řízení a systém Dynamic Sound Boost součástí standardní výbavy 


Nový benzinový motor 2,0 TSI (více informací naleznete v kapitole „Motory“) má výkon 180 kW (245 k). Oproti předchozímu naftovému motoru verze RS je nová vrcholná motorizace výkonnější a také o 60 kg lehčí. Vůz má díky tomu dynamičtější projev a umožňuje podávat lepší jízdní výkony. Ovládání vozu při sportovním způsobu jízdy usnadňuje standardně dodávané progresivní řízení. Zvukový projev motoru doplňuje systém Dynamic Sound Boost.