Zajímá vás, jak bude druhá generace Hondy HR-V vypadat? Malé SUV přešlo od náhledu s designovými skicami k vizuálnímu odhalení. To znamená, že Honda předvádí pár fotek a pár detailů o novém HR-V a slibuje, že další informace dodá později.

Zajímavější než originál

I když kromě těchto fotografií a YT videa níže není co řešit, je jasné, že HR-V 2023 přebírá klíčovou roli jako základní crossover Honda s mnohem větším stylem než originál, který byl v prodeji od roku 2016. Jak se očekávalo, nové HR-V vychází z modelu Civic 2022, který byl právě přepracován a má nový elegantní vzhled. HR-V převádí tento vzhled do podoby SUV, přičemž štíhlé přední světlomety a technicky vypadající zadní světla jsou po vzoru těch na hatchbacku Civic, ale přidává velkou, hubenou mřížku chladiče, trochu spodního obložení karoserie a extra cizelování karoserie pro odolnější vzhled.

Kromě toho, že můžeme říci, že HR-V vypadá lépe než předtím – s něčím, s čím budete při prohlížení fotografií jistě souhlasit – to je vše, co máme. Kromě toho, že vypadá luxusněji a celkově podstatněji než dříve, detaily jako co bude nový vůz pohánět, zda nabídne hybridní variantu a ceny, jsou stále ve vzduchu. Vzhledem k tomu, že se jedná o velkorysejší změnu ve srovnání s letošním reskinem Civicu, neočekávejte, že Honda přenese 1,8litrový motor starého HR-V nebo mnohem více. Pravděpodobný je 2,0litrový I-4 sdílený se základním Civicem v kombinaci s bezestupňovou automatickou převodovkou (CVT). Pohon předních kol bude pravděpodobně standardní a pohon všech kol by měl být nadále volitelný, pokud ne standardní.

Z popisků obrázků na webu Hondy můžeme rozeznat úrovně výbavy Sport a EX-L. Domníváme se, že mezi nimi pravděpodobně budou nabídky LX a EX. Očekává se, že ceny, obrázky interiéru a další budou odhaleny koncem tohoto jara nebo začátkem léta před datem letního prodeje nového HR-V. Zůstaňte naladěni na další.