Lincoln Star Concept je bateriové elektrické vozidlo, které naznačuje budoucnost designu Lincolnu.

Lincoln plánuje mít do roku 2025 na prodej tři modely s elektrickým pohonem a čtvrtý bude připraven v následujícím roce. Údaje o výkonu nebyly zveřejněny, ale společnost říká, že plánuje platformy s pohonem zadních kol a pohonem všech kol.

Futuristické a velmi lákavé SUV

Investice Fordu do bateriově-elektrických platforem zřejmě modrým oválem nekončí. Zatímco F-150 Lightning a Mustang Mach-E pokládají základy pro přijetí hlavního proudu společnosti EV, mateřská společnost také posouvá svou luxusní divizi do budoucnosti. Lincoln Star Concept ukazuje, co můžeme očekávat od sériové výroby vozů Lincoln s elektrickým pohonem.

Lincoln Star Concept má k sériové výrobě daleko a vrací se k trendu aspiračních a experimentálních koncepčních vozů . Toto futuristické SUV využívá elegantní a minimalistický styl ve spojení s přikyvováním minulosti Lincolnu a některými kreativními řešeními pro náklad.

Kapota a mřížka se otevírají dokořán a vytvářejí zvláštní, ale inovativní řešení pro uložení vašich zavazadel. Jistě, přední kufr, jaký byste našli v Mustangu Mach-E, by byl rozumnějším řešením, ale tohle je koncept do budoucna. Sebevražedné zadní dveře ctí oblíbené vozy Continentals z dávných dob a zároveň využívají masivní otevření, které odráží budoucnost autonomního dojíždění.

Pokud jde o hardware, Lincoln nezmiňuje rozložení motoru konceptu nebo velikost baterie, ale společnost poznamenává, že bude podporovat architektury s pohonem zadních a všech kol. Lincoln také naznačuje, že jeho nová generace Lincoln Intelligence System dokáže přetvořit vnitřní prostor. Soudě podle obrázků a zahrnutí zpravodajského systému se zdá, že Lincoln hledá autonomní řízení se společným uspořádáním sedadel.

V tradičním automobilovém uspořádání interiéru Star Concept stále vypadá, jako by byl vzdálen minimálně deset let. Elegantní, minimalistická palubní deska podporuje rozsáhlou obrazovku, která se rozprostírá téměř po celé šířce palubní desky. Sdružený přístroj je integrován do této široké obrazovky. K tomuto minimalistickému designu přispívá zřetelný nedostatek hmatových tlačítek kdekoli a zahrnutí divokého osvětlení interiéru.

Mějte na paměti, je to jen koncept. Ale lidé z Lincolnu říkají, že do roku 2025 plánují uvést na trh tři modely s elektrickým pohonem na baterie. Lincoln také ambiciózně plánuje uvedení čtvrtého elektromobilu na rok 2026. Možná nebude vypadat tak divoce jako tento Star Concept, ale zajisté bude zajímavý.