První bateriový elektrický pickup Ram bude uvedený na trh v roce 2024, bude následovat konkurenty z General Motors, Ford a Rivian. Koncept pickupu Ram EV bude představen letos na podzim, možná na autosalonu v LA. Ram škádlil videem na Twitteru, které ukazuje osvětlení koncepčního vozu. Ram neprozradil žádné podrobnosti o pohonné jednotce nebo kapacitě baterie, ale produkční verze dorazí až v roce 2024.

Půjde o kvalitního konkurenta?

Bateriové elektrické vozy nabírají páru: Nákladní vozy Rivian RT1 vyrážejí do ulic, GMC dodává Hummer EV a Ford se připravuje na uvedení svého F-150 Lightning . Příliš pozadu samozřejmě nezůstává ani Chevrolet se svým bateriově elektrickým Silveradem. Pokud vás zajímá, kde je Ram ve směsi, nejste jediní. Ram se však snaží ponořit do prostoru elektrických nákladních vozidel a plánuje uvést na podzim koncepční verzi svého plnohodnotného nákladního vozu, přičemž výroba je plánována na rok 2024. Společnost škádlila odhalení konceptu Ram EV na Twitteru. Zahrnovala novou grafiku ukazující, jaké by mělo být charakteristické osvětlení konceptu, a osvětlené logo Ram.

https://twitter.com/RamTrucks/status/1518577924479365121

Oznámení nepřináší více informací. Zdá se však, že divize nákladních vozů Stellantis bude muset přinést to nejlepší, aby mohla konkurovat rostoucí konkurenci. Téměř můžete očekávat vícemotorové hnací ústrojí a baterii, která je podobná té, kterou vidíte u Fordu nebo GM.

Samozřejmě nás ještě dělí měsíce od toho, aby se tyto podrobnosti oficiálně dostaly na veřejnost, možná na autosalonu v LA letos na podzim. Také styl je další zajímavou otázkou, která bude zodpovězena, až bude koncem tohoto roku odhalen koncept Ram.