Šéfdesignér Volkswagenu zveřejnil na Instagramu ilustraci a agentura Reuters uvádí, že VW zvažuje stavbu takového vozidla v USA. Pickup s posádkou v kabině by mohl mít historické vazby na předchozí varianty mikrobusu „Doka“.

Dočkáme se pickupu?

VW se již zavázal prodávat několik verzí elektrické dodávky ID.Buzz: dosud neuvedenou variantu „People“ s dlouhým rozvorem pro Ameriku plus krátkou, pětimístnou „People“ a krátký rozvor. Dále verzi dodávky „Cargo“ pro Evropu. Ale to nebude konec cesty, Volkswagen důrazně naznačil karavanovou verzi a milovníci značky budou rádi, že se o pickupu s posádkou silně uvažuje. Alespoň to si si lze myslet po přečtení příspěvku na instagramovém profilu šéfdesignéra Klause Zyciory, kde zveřejnil render takového modelu doprovázený otázkou: „Máme to posunout na další úroveň?“

Zyciorův neformální průzkum byl zodpovězen hlasitým „ano“ od komunity jeho příznivců na Instagramu. A zároveň příběh agentury Reuters tvrdí, že VW zvažuje americkou výrobu této verze pickupu spolu s běžným ID.Buzz.

Vykreslení nevychází z nového sériového modelu, ale z konceptu ID.Buzz z roku 2017 , který se vyznačoval střešními sloupky v barvě karoserie. Pokud by taková verze přišla na trh, pravděpodobně by přijala vzhled „hledí“ produkčního modelu ID.Buzz. A spojení mezi kabinou a korbou pickupu by mohlo přizpůsobit konvenčnější vzhled.

Autobus s posádkou by čerpal ze silného dědictví: Od první generace autobusu VW značka vždy nabízela „Doppelkabine“ (zkráceně „Doka“), více či méně úspěšně integrovanou. Umíme si představit, že fanoušci by tuto přezdívku pro novou verzi nepochybně přijali, pokud by k ní došlo.

Zajímavé je, že retro-futuristický koncept Microbus z roku 2001, který sloužil jako silná inspirace pro ID.Buzz, byl navržen i s verzí pickup. Nikdy se ale nedočkala výroby. Také chcete vidět uvedení tohoto vozu na trh?