Automobilka Kia má po celém světě velké množství příznivců. Co přinese nová Kia Soul? Zmizel z ní robustně vypadající model X-Line, k dispozici jsou však nová dvoubarevná barevná komba. Kia aktualizovala Soul pro rok 2023 o nový design přední a zadní části. Z nabídky vypadl model Turbo a úroveň výbavy X-Line.

Kia již několik let pracuje na zjednodušení řady Soul. Poté, co v loňském roce upustila od manuální převodovky základního modelu, nyní spolu s modelem 2023 zabíjí volitelný motor Turbo s výkonem 201 koní a robustně vypadající úroveň výbavy X-Line.

To ponechává jedinou možnost motoru Soul jako atmosférický 2,0litrový řadový čtyřválec o výkonu 147 k s plynule měnitelnou automatickou převodovkou. Při testování se tato verze dostala na 100 km/h za 8 sekund, zatímco Turbo to udělalo za 6,4 sekundy. Úrovně výbavy, které zůstávají, zahrnují LX, S, EX a GT-Line.

Všechny tyto modely těží z nového stylu pro rok 2023, který zahrnuje přepracované světlomety a jiný přední nárazník, spolu s novými zadními světly a přepracovanou zadní maskou. Nový vzhled doplňuje nový design 17 a 18palcových kol. Kia nabízí dvě nové dvoubarevné barevné kombinace: Surf Blue s černou střechou, jak vidíte zde, a Clear White s černou střechou. Kia ještě neoznámila cenu, ale pravděpodobně mírně navýší z počáteční ceny současného modelu.