Ronin bude elektrické sportovní auto s prostorem pro čtyři a Fisker se zaměřuje na nejdelší dojezd pro sériové EV, který v současnosti drží s 837 km Lucid Air. Fisker ukázal upoutávku na svůj třetí model, po Ocean a Pear, nazvaný Project Ronin. Tento sportovní vůz má za cíl mít co nejdelší dojezd pro sériové EV a bude zahrnovat aktivní aerodynamiku a elegantní dveře.

Co zatím víme?

Úplné odhalení přijde v srpnu 2023, přičemž Fisker plánuje výrobu v druhé polovině roku 2024.

Výroba prvního nového elektrického vozidla Fisker, crossoveru Ocean, má začít letos v listopadu, ale ještě před oficiálním příchodem Ocean už Fisker oznámil, co se podle něj stane jeho třetím modelem. Vozidlo nazvané Project Ronin bude elektrickým sportovním vozem se čtyřmi sedadly a dramatickými proporcemi, jak prozrazuje doprovodný teaserový obrázek.

Crossover Ocean

Název je odkazem na akční film Ronin z roku 1998 s Robertem De Nirem v hlavní roli a je zapamatován pro jeho realistické automobilové honičky s evropskými sedany klouzajícími po Paříži a francouzském venkově. Vývoj velkého cestovního sportovního vozu začal loni a vznešeným cílem společnosti Fisker je, aby Ronin měl „nejdelší dojezd na světě pro sériový elektromobil“. To znamená, že bude muset porazit Lucid Air, který má podle EPA dosahovat až 837 km. Fisker tvrdí, že projekt Ronin bude mít „inovativní design baterie“, který začlení baterii do konstrukce vozidla. Sportovní vůz bude mít také aktivní aerodynamiku a lehké materiály.

Fisker také říká, že Ronin bude mít jedinečné dveře, které zlepšují vstup a výstup, ale neprozradil, jakou formu tyto otvory budou mít. Kabina je popsána jako „luxusní, udržitelný veganský interiér“. Fisker říká, že Project Ronin bude plně odhalen v srpnu 2023, přičemž výroba začne v druhé polovině roku 2024. Do té doby se očekává, že Fisker odhalí svůj druhý crossover, Pear, přičemž prodej je rovněž plánován na rok 2024.