Spolu s elektrickými crossovery, jako je Prologue 2024, bude Honda pokračovat ve výrobě vozů pro řidiče a jedním z nich bude nízko posazený elektrický nástupce NSX. Honda ukázala dva elektrické sporťáky, ale neuvedla, kdy dorazí. Jedním z nich je vlajkový model s proporcemi superauta s motorem uprostřed. Honda nazývá druhý vůz „speciálním“ modelem a zdá se vyšší s více proporcemi s motorem vpředu.

Co můžeme očekávat?

V roce 2017 Honda odhalila elegantní koncept sportovního elektromobilu s retro stylem a kompaktními proporcemi. Od té doby se ale sliby japonské automobilky do budoucna točily kolem elektrických crossoverů, jako je například Prologue 2024, který bude využívat baterie Ultium od General Motors. Nyní Honda potvrdila, že její elektrická expanze bude zahrnovat dva sportovní vozy, které ukázala v nedávném oznámení o plánech EV.

Honda uvedla, že globálně uvede na trh dva sportovní vozy, přičemž jeden popsala jako „speciální“ model a jeden jako „vlajkovou loď“. Vlajková loď na obrázku nahoře vypadá jako nízko posazený supercar a pravděpodobně bude elektrickým nástupcem NSX. Speciální model, jak je vidět níže, sedí o něco výše s proporcemi s motorem vpředu, ale zatím není jisté umístění tohoto modelu, ačkoli se léta šuškalo o „dítěti NSX“. Honda říká, že oba vozy budou „ztělesňovat univerzální sportovní myšlení Hondy“.

Ve stejném oznámení Honda znovu potvrdila své plány pro Prologue a související Acura EV SUV pro rok 2024, které bude používat baterie GM. Honda také uvedla, že pro Severní Ameriku zvažuje společný podnik na výrobu baterií, i když se zdá, že je oddělený od nedávno oznámeného společného podniku se Sony, který povede k novému elektromobilu do roku 2025. Partnerství s GM přinese cenově dostupná vozidla do roku 2027 a Honda hodlá do roku 2030 celosvětově uvést na trh 30 elektrických vozidel s objemem výroby více než 2 milionů vozů ročně.

Honda také říká, že bude pokračovat ve výzkumu a vývoji polovodičových baterií a společnost staví demonstrační výrobní linku, která zahájí výrobu polovodičových baterií na jaře 2024. Honda předpovídá, že se tyto baterie dostanou do sériových vozů v roce 2024. Společnost také snižuje počet variant výbavy pro své vozy, aby pomohla zefektivnit výrobu a snížit náklady. Honda říká, že v tuto chvíli má globálně o polovinu méně úrovní výbavy a možností než v roce 2018 a do roku 2025 se zaměřuje na snížení počtu podmodelů na jednu třetinu.