Skica byla sdílena na oficiální instagramové stránce GM Design Center. Zatím není slechu o tom, že by Cadillac vytvořil nový sportovní vůz založený na Chevrolet Corvette. Neexistuje žádná nápověda, žádný návrh, ani se kolem toho nešíří zvěsti. Alespoň někdo ve studiu General Motors Design o tom přemýšlí.

Co můžeme vyčíst ze skicy?

Elegantní červený Caddy, který zde vidíte, pochází od GM Design a pokud okamžitě vidíte odstíny Corvette ve tvaru, nejste jediní. Ta myšlenka se okamžitě objeví v hlavě mnoha znalcům aut. Od designu přední palubní desky s jejími úhly a průduchy až po široké zadní blatníky, vypadá to, že je připraven bojovat s Audi R8 o prvenství na scéně luxusních motorů uprostřed.

Díky širokému designu kapoty rozhodně vypadá krátká, jak byste viděli u vozu s motorem uprostřed. Ale v závislosti na úhlu pohledu může být kapota delší, což představuje vozidlo s motorem vpředu a poměrně krátkou palubou. Existence toho, co vypadá jako větrací otvory na kapotě, také podporuje teorii, že se jedná o kupé Caddy s motorem vpředu. Nakonec je to vlastně jedno. Auto vypadá pekelně, ať už s motorem vpředu, s motorem uprostřed nebo zcela bez motoru ve prospěch elektromotorů. Určitě by bylo skvělé, kdyby to postavil Cadillac.

Fanoušci Cadillacu vědí, že postavit luxusní kupé s DNA Corvetty není nic neobvyklého. XLR debutoval pro modelový rok 2004, využívající kosti C6 Corvette spojené s motorem Northstar V8 od Cadillacu. Nabízel automatickou nebo manuální převodovku a v přeplňované specifikaci XLR-V dosahoval výkonu 443 koní (330 kilowattů). Výroba však netrvala dlouho. Poslední XLR sjel z linky v roce 2009 a vyrobilo se jich něco málo přes 15 400.

Není důvod nevěřit, že se blíží nový Cadillac založený na Corvette, ale luxusní divize má v práci elegantní stroj se motorem uprostřed. Rozhodně s ním nebudete moci jezdit na ulici, protože je to závodní auto s plným nasazením. Cadillac pracuje na novém závodním voze GTP, který příští rok vstoupí do závodu 24 hodin Le Mans. O voze se ví jen málo, kromě toho, že obsahuje hybridní pohonné ústrojí. Oznámení o upoutávce z února nabídlo pohled na přední část, kde vidíme rohové výdechy ne zcela nepodobné výdechům na této skice.