Povinnému ručení se v České republice žádný z řidičů nevyhne. Volba poskytovatele už ale záleží na vás. Můžete tak ušetřit až tisíce korun ročně, pokud se rozhodnete pro levnější pojištění. Jak ale najít tu nejlepší možnost právě pro vaše vozidlo?

Rychlý a přehledný výběr

Pojišťovny své produkty neustále aktualizují. Vyznat se v současné nabídce by vás stálo mnoho času a úsilí. Abyste nemuseli porovnávat jednotlivě každé produkt, můžete využít online kalkulačku povinného ručení. Nejlevnější povinné ručení budete mít do pár minut, a to jen díky zadání základních údajů o vašem vozidle a několika osobních údajů. 

Pojišťovny zajímá především váš věk, kvůli zařazení do statistik, místo, kde máte trvalý pobyt a vaše řidičská historie. Díky tomu můžete získat například bonusy, což cenu povinného ručení ve výsledku sníží.

Zrušte nevýhodný produkt 

Lámete si hlavu nad tím, jak zrušit povinné ručení? Do čtrnácti dnů můžete od smlouvy odstoupit bez sankcí. Pokud jste tedy našli výhodnější nabídku, na nic nečekejte a k novému poskytovateli přejděte rovnou. V případě, že jste u pojišťovny dlouhodobě, je potřeba zaslat výpověď, alespoň šest týdnů před koncem pojistného období. V některých případech stačí jen pojišťovně zaslat žádost o výpověď smlouvy a dojde k ukončení dohodou. 

Sjednejte si lepší podmínky

I z pohodlí domova můžete vyřídit nejlevnější povinné ručení. Kalkulačka povinného ručení je vám k dispozici třeba z obýváku a stačí vám k tomu jen připojení na internet. Při vyplnění kontaktu máte také možnost komunikovat se specialistou který vám pomůže při nejasnostech a společně najdete nejvýhodnější řešení. Díky online kalkulačce ušetříte nejen spoustu peněz na povinném ručení, ale také čas, který byste jinak trávili porovnáváním produktů.