› Společnost ŠKODA AUTO plánuje rozšíření vlastnictví ochranných známek ŠKODA
› Automobilka chce upevnit globální pozici značky
› Milník v rozvoji společnosti jak v České republice, tak na mezinárodním poli

ŠKODA AUTO

Společnost ŠKODA AUTO a strojírenské společnosti v rámci Škoda Group vlastněné skupinou PPF oznámily společnou dohodu v oblasti ochranných známek ŠKODA. Tradiční mladoboleslavská automobilka díky ní počítá s významným rozšířením svých dosavadních známkových vlastnických práv. Pro ŠKODA AUTO jde o krok navazující na její bohatou historii a zároveň důležitý milník pro budoucí rozvoj společnosti v České republice i na dalších trzích celého světa. 

Základy společnosti ŠKODA AUTO sahají až do roku 1895, kdy v Mladé Boleslavi zahájili Václav Laurin a Václav Klement opravy a výrobu jízdních kol, záhy i motocyklů a od roku 1905 i automobilů. Název ŠKODA je s mladoboleslavskou automobilkou spojen od roku 1925, kdy se strategickým partnerem automobilky Laurin & Klement stal průmyslový koncern Škoda se sídlem v Plzni. Strojírenské společnosti v rámci Škoda Group vlastněné skupinou PPF uzavřely nyní se ŠKODA AUTO dohodu o převodu práv k ochranným známkám ŠKODA a budou moci po přechodnou dobu dále užívat ochranné známky na základě licence. Dohoda ještě více posílí stabilitu společnosti ŠKODA AUTO do následujícího období transformace automobilového průmyslu a rozšiřování nabídky služeb individuální mobility a zároveň vyřeší situaci častého zaměňování značek mladoboleslavského výrobce osobních automobilů a plzeňských strojírenských společností. Smluvní strany se dohodly nezveřejnit finanční podrobnosti známkoprávní dohody.

„Chtěli bychom tímto poděkovat představitelům společností Škoda Group a skupiny PPF za konstruktivní jednání. Jde o důležitý krok směrem k budoucnosti naší automobilky a plně koresponduje s cíli, které jsme si vytyčili v rámci NEXT LEVEL ŠKODA Strategy 2030, podle níž se chceme stát na konci tohoto desetiletí jednou z pěti nejprodávanějších značek v Evropě. Právě ještě jednotnější a silnější značka je jedním z předpokladů, jak toho můžeme dosáhnout. Dnešní den má pro ŠKODA AUTO jako vlastníka ochranných známek ŠKODA mimořádný význam. Velice nás těší, že jednání o ochranných známkách dospěla do úspěšného závěru.“


Za českou automobilku jednání vedli Martin Jahn, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast Prodeje a marketingu & Christian Schenk, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast Finance a IT.