Zdá se, že tyto obrázky ukazují produkční verzi konceptu Polestar Precept. Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) zveřejnil patentové obrázky toho, co zřejmě ukazuje sériový Polestar 5. Elektrický sedan byl představen konceptem Polestar Precept. Podívejte se na Polestar 5, který bude debutovat před koncem roku.

Co patentové obrázky ukazují?

Není žádným tajemstvím, že chystaný elektrický sedan Polestar 5 bude sdílet svůj základní styl s konceptem značky Precept před dvěma lety. Nyní máme zatím nejlepší pohled na to, jak se linky Preceptu promítnou do výroby, s laskavým svolením Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví, který zveřejnil patentové snímky vozidla, kterým je téměř jistě chystaný Polestar 5.

Ačkoli v návrhu předloženém společností Polestar Performance AB EUIPO není uveden žádný název modelu, je snadné vidět, jak vzhled tohoto velkého sedanu vyvíjí styl Precept. V porovnání s předchozím konceptem má vozidlo na těchto obrázcích tvar fastback, dělené světlomety ve tvaru bumerangu a zadní světlomet s plnou šířkou. Zdá se však, že zadní dveře Preceptu, které se otevírají zezadu, spadly na podlahu střižny.

Nová vlajková loď Polestaru má jezdit na zakázkové platformě z lepeného hliníku. Hledejte model, který má standardní pohon všech kol s alespoň dvěma hnacími motory (jeden na každé nápravě) a dojezdem více než 500 km prostřednictvím velkého akumulátoru s energetickou kapacitou větší než 100 kWh. Očekávejte, že další informace o Polestar 5 vyjdou najevo v nadcházejících týdnech a měsících, protože tušíme, že tento velký EV má debutovat před koncem roku.