Porsche 911 Carerra RS 2.7 je speciální vůz a tento je jen o něco málo zvláštnější než zbytek ze zhruba 1 590 vyrobených exemplářů. Vůz kdysi vlastnila hvězda filmu „Rychle a zběsile“ Paul Walker a byl výjimečným kouskem v jeho sbírce. Walker se dokonce zmínil o autě během rozhovoru s Jay Lenem v „The Tonight Show“ v roce 2011, kde vysvětlil, že si ho právě koupil poté, co ho viděl na internetu k prodeji.

Vůz si můžete koupit v aukci

Nyní si ho můžete koupit, i když o něj budete muset přihazovat v aukci Mecum, která probíhá od 18. do 20. srpna. Součástí prodeje je kopie titulu vydaného společnosti AE (Always Evolving) Collection, společnosti založené Paulem Walkerem, Rogerem Rodasem a Erikem Davisem. Rodas byl řidičem Porsche Carrera GT, ve kterém Walker zemřel po nehodě v roce 2013. Rodas také zemřel při nehodě.

Carerra RS 2.7 se nikdy neobjevila v žádném z filmů Rychle a zběsile, ale auto si to rozhodně zaslouží. Výsledkem homologačního programu bylo, že vůz byl v době uvedení na trh nejrychlejší 911, dokázal zrychlit na 100 km/h za 5,5 sekundy a dosáhl maximální rychlosti 1240 km/h. Výkon pochází z 2,7litrového plochého šestiválce a dosahuje vrcholu 210 koní a 5stupňový manuál posílá tuto sílu na zadní kola.

Tento konkrétní vůz byl vyroben v březnu 1973 a má najeto 150 tisíc kilometrů. Certifikát pravosti od Porsche, který je součástí prodeje, potvrzuje, že vůz přišel z továrny se žlutým exteriérem a černým interiérem. To je stejná kombinace, ve které je aktuálně, ačkoli vůz byl již dříve restaurován.

Podle seznamu restaurátorské práce zahrnovaly práce na hnacím ústrojí a zavěšení, které zajišťovala společnost Jerry Woods Enterprises, a také práce v interiéru, které zajišťovala společnost Autobahn Interiors.

Mecum neuvedl žádný odhad vozu. Carerra RS 2.7 je však jedním z nejžádanějších Porsche a skutečnost, že toto vlastnil Paul Walker, znamená, že by mohlo jít o vysokou částku. Do aukce Mecum’s Monterey míří také McLaren Sabre, superauto vyrobené v sérii pouhých 15 exemplářů.

Foto credit: Mecum