Třetí generace Bentley Flying Spur pro modelový rok 2020 debutovala v polovině roku 2019. Od té doby Bentley představilo Flying Spur Hybrid, Flying Spur S a další varianty, ale nyní se k řadě připojuje Flying Spur Speed. Speed bude jediným způsobem, jak dostat motor Bentley W12 do sedanu, protože společnost začátkem tohoto roku ukončila standardní výrobu Flying Spur W12.

Čím vůz překvapí?

Dvakrát přeplňovaný 6,0litrový motor W12 poskytuje výkon 626 koní (467 kilowattů) a točivý moment 664 liber-stop (900 newtonmetrů). Bentley přenáší výkon přes osmistupňovou dvouspojkovou převodovku ZF, která pomáhá rozjet vůz na 100 km/h za 3,7 sekundy. Má maximální rychlost 333 km/h.

Auto dokáže posílat točivý moment na obě nápravy. Režim Comfort vozu posílá na přední nápravu točivý moment až 354 lb-ft (480 Nm). Sportovní režim udržuje věci živé tím, že omezuje točivý moment na přední kola na pouhých 280 Nm (206 lb-ft), přičemž zbytek posílá na zadní kola. Ten bude v portfoliu Bentley sedět nad Flying Spur S, přičemž Bentley jej nazývá „nejvíce zaměřeným“ modelem Flying Spur, který je k dispozici.

Bentley vylepšuje vzhled modelu Speed jedinečnými 22palcovými koly dostupnými v leskle černém, tmavém nebo stříbrném provedení. K dispozici je také volitelná sada 22palcových kol v lesklé černé nebo světlé saténové barvě Brodgar. Společnost také přidává tmavý odstín masky chladiče, světlometů, odznaků a zadních světel. Červené brzdové třmeny značky Bentley jsou standardem a černě zbarvené jednotky jsou k dispozici jako bezplatná aktualizace.

Značka bude na Flying Spur i nadále nabízet vylepšení Styling Spec a Blackline Spec. Styling Spec přidává několik dílů z uhlíkových vláken, jako je přední splitter, prahové lišty s kovovými odznaky Bentley, zadní difuzor a subtilní spoiler víka zavazadlového prostoru. Blackline Spec nahrazuje jasný vzhled vozu tmavšími ozdobnými prvky. Uvnitř se počet barevných variant kůže zvyšuje z pěti na 15. Klavírní černá dýha je standardní, s ořechy Crown Cut, Dark Stained Burr Walnut nebo Dark Fiddleback Eucalyptus jako bezplatné alternativy. Sedan bude také obsahovat jedinečnou grafiku sdruženého přístroje, přední sedadla nastavitelná ve 24 směrech a zadní sedadla nastavitelná ve 14 směrech, sportovní pedály a další.

Bentley předpokládá, že Flying Spur Speed bude tvořit přibližně jednu třetinu všech objednávek Flying Spur v USA a Evropě. Bentley očekává, že toto číslo na Středním východě bude každý pátý.