I když není Citroen Ami široce dostupný, je to roztomilé plně elektrické mikroauto, které mohou v některých evropských zemích řídit i 14letí řidiči bez řidičského oprávnění. Nyní je připraven k uvedení na trh ve Spojeném království a na oslavu uvedení na trh ve Spojeném království je k dispozici nová speciální edice modelu.

Zajímavý My Ami Tonic

Takzvaný My Ami Tonic se vyznačuje jedinečnou khaki a žlutou barvou exteriéru a kryty kol na míru. K dispozici jsou také nové ozdobné střešní lyžiny, i když nemohou nést střešní box. Novinkou pro tento model speciální edice je také dvojice rámečků světlometů s designem inspirovaným slunečními brýlemi.

Uvnitř kabiny pokračuje funky téma s nálepkami + a – na A-sloupcích a také žlutými akcenty korespondujícími s vnějším obložením. Dveře, háček na tašky a dva přední panely jsou provedeny ve žluté barvě s kontrastními khaki akcenty na palubní desce. Pokud máte potíže s používáním klik dveří a oken, navedou vás žluté směrové šipky.

Citroen My Ami Tonic je standardně vybaven držákem na chytrý telefon, třemi odkládacími přihrádkami, dveřními síťkami, háčkem na tašky, celoročními koberečky a centrální separační sítí. K propojení vašeho smartphonu se speciální aplikací My Citroen, která poskytuje více informací o vozidle, se používá speciální dongle.

Nejsou zavedeny žádné mechanické vylepšení a My Ami je nadále poháněno elektromotorem o výkonu 8 koní (6 kilowattů). Elektrickou energii dodává 5,5kilowatthodinová baterie, která poskytuje dojezd mezi dvěma nabitími až 43,5 mil (70 kilometrů) v závislosti na stylu jízdy a stavu vozovky. Nejvyšší rychlost je pouhých 45 kilometrů za hodinu. V závislosti na trhu se Ami prodává také jako nákladní vozidlo pro dodávky do malých měst. Na začátku tohoto roku představil Citroen buggy verzi s vizuálními vylepšeními, i když ta již není k dispozici, protože byla rychle vyprodána.