Ariel Hipercar zavádí britskou značku do segmentu elektrických sportovních vozů, aby se připojil ke stávající nabídce Atom a Nomad. Vozidlo na těchto obrázcích je stále prototypem a společnost plánuje dodat první kousky svým zákazníkům přibližně za dva roky.

Technické specifikace

Hipercar bude k dispozici s pohonem všech kol se čtyřmi elektromotory nebo pohonem zadních kol se dvěma motory. Čtyřmotorové nastavení poskytne 1180 koní (880 kilowattů). Ariel tvrdí, že vozidlo dosáhne rychlosti 100 km/h za 2,09 sekundy a 161 km/h za 4,4 sekundy. S plánovaným systémem vektorování točivého momentu by tyto časy byly podle plánů společnosti ještě rychlejší.

Hipercar bude dodáván s 62kilowatthodinovou baterií pocházející z Cosworthu, která nabízí odhadovaný dojezd 241 kilometrů v cyklu WLTP. Pro zvýšení tohoto čísla nabídne Ariel volitelný prodlužovač dosahu turbíny Cosworth. Bude se točit při 110 000 otáčkách za minutu a bude produkovat výkon 47 koní (35 kW).

Vozidlo jezdí na hliníkovém monokoku s panely karoserie z uhlíkových vláken. Se čtyřmi motory je odhadovaná hmotnost 1500 kilogramů a dvoumotorová varianta by byla nižší než 1400 kilogramů. Odpružení tvoří dvojitá příčná ramena nestejné délky v každém rohu s tlumiči Bilstein. Brzdy AP Racing mají šest pístů vpředu a čtyři pístky vzadu. Pro přizpůsobení zážitku z jízdy řidiči je možné upravit úroveň rekuperačního brzdění, kontroly trakce a vektorování točivého momentu.

Ariel říká, že vnější styl vozu Hipercar vychází z požadavků na dosažení účinnosti aerodynamického odporu a potřebného chlazení. Vyznačuje se svislými žebry vyčnívajícími z každého rohu a ještě jednou probíhající podél středové linie zadní paluby. Lopatka umístěná na střeše směřuje vzduch k turbíně.

Hipercar znamená High-Performance Carbon Reduction, ale skutečný název modelu se může lišit. I když se jedná o prototyp, společnost říká, že vozidlo má na sobě karoserii se záměrem výroby. Konečná cena zatím není k dispozici, ale Ariel hodlá číslo klesnout pod 1 milion liber. Výroba bude probíhat v anglickém Somersetu spolu s Atomem a Nomadem.