Nákup nového vozu je vždy velkou událostí. Člověk za něj utratí spoustu peněz, těší se na něj a později i z něj. A také před koupí často přemýšlí, jak ji uskutečnit co nejvýhodněji. Jednou z cest je i nákup ročního vozu. Zánovní vozy mají totiž oproti těm zcela novým řadu výhod.

Nižší cena

Jednu z hlavních výhod zánovních vozů poznáte ihned, jakmile začnete zkoumat jejich nabídku. Oproti novým autům jsou znatelně levnější. Kdo by také prodával i jen mírně jetý vůz za vyšší cenu, než za jakou ho koupil? Vaše peněženka vám tak určitě poděkuje. 

Pokud ovšem nechcete nebo nepotřebujete ušetřit a máte jasně stanovenou částku, kterou za auto hodláte utratit, roční auto se vyplatí také. Oproti stejně drahému novému totiž bude lépe vybavené, nebo si můžete dopřát větší model či silnější motorizaci.

Nemusíte se přitom bát, že by nebylo z čeho vybírat. Roční vozy obvykle pocházejí z operativního leasingu, tedy jakéhosi dlouhodobého pronájmu. Ten využívají zejména firmy. Roční vozy Škoda jsou tak na trhu poměrně častým zjevem, protože právě po vozech naší značky sahají fleetoví manažeři nejčastěji.

Auto hned

Dnešní doba v řadě ohledů nemá obdoby. Jednou z nich jsou i čekací doby na nová auta. Proticovidová patření všude ve světě a následně válka na Ukrajině vytvořily rovnici, jejíž výsledek nekoresponduje s dodávkami do továren v režimu just-in-time, na který jsme byli dlouhá léta zvyklí. Výrobci se potýkají s nedostatkem dílů a dodávky objednaných vozů novým majitelům se dramaticky zpožďují. Zatímco před třemi roky jste si na nové auto počkali obvykle jen několik týdnů, maximálně pár měsíců, dnes existují automobilky, které své modely dodávají i déle než rok po objednání. Škoda je jednou z nich. 

To nabídku ročních vozů máte před sebou takovou, jaká je. Auto si vyberete, podepíšete pár papírů a za několik desítek minut je auto vaše. V tomto ohledu je nákup ročního vozu jako z jiného vesmíru.

Stále v záruce

Čím se však roční vozy od těch nových neliší, to je platná záruka. Zatímco nákup starší ojetiny s sebou nese rizika vyšších nákladů na opravy, u těch zánovních to neplatí. Často jsou navíc k těmto vozům dokupovány tzv. prodloužené záruky. Případných neduhů, resp. placení za jejich odstranění se tak opravdu dlouho nemusíte obávat. Dnešní auta jsou navíc stavěna na velké kilometrové nájezdy, a tak auto po roce je vlastně jen dobře zajeté.