Navzdory tomu, že je Elon Musk v tuto chvíli zapleten do tvrdé právní bitvy s Twitterem, rozhodně nemá problém využívat tuto platformu k udržení naděje, že se Cybertruck skutečně dostane na trh. Naposledy Musk poskytl aktualizaci o Cybertrucku během setkání akcionářů na začátku tohoto roku, ale nebyla to dobrá zpráva. Místo toho Musk naznačil, že Cybertruck bude pravděpodobně stát více než je doporučená cena 39 900 dolarů, která byla slíbena při odhalení EV nákladního vozidla.

Aby Musk tuto ránu zmírnil, ujistil dav akcionářů, že Cybertruck bude zatraceně dobrý stroj. No, ten zatraceně dobrý stroj je zřejmě také způsobilý k plavbě. V tweetu, ke kterému došlo právě v době, kdy hurikán Ian udeřil na Floridu, Musk řekl: „Cybertruck bude dostatečně vodotěsný, aby krátce posloužil jako člun, takže dokáže překonat řeky, jezera a dokonce i moře, která nejsou příliš rozbouřená.“

Musk na to navázal tweetem, že Tesla Cybertruck musí být vodotěsný, aby se mohl „dostat z Hvězdné základny na South Padre Island, což vyžaduje překročení kanálu“.

Není to poprvé, co Musk tvrdil, že Tesla Cybertruck může plavat. Podle zprávy Fox News z roku 2020 Musk řekl, že Cybertruck „může chvíli plavat“. Fyzicky vzato může plavat téměř každý nákladní automobil nebo vozidlo s uzavřeným dnem. V současnosti dostupný Rivian R1T dokáže brodit vodu až do 43,1 palce – a tento limit byl stanoven, protože pokud se voda zvýší, nákladní automobil začne plavat. Také prodejný Ford F-150 Lightning bude pravděpodobně plavat také, jakmile se dostane do dostatečně hluboké vody. Problémem není plavání, ale udržování na hladině – a ovládání vašeho nákladního člunu bez kormidla nebo dalšího pohonu.

Možná bude mít Cybertruck speciální pneumatiky, které mu umožní pohánět se a řídit ve vodě? Vezmeme Elona za slovo, a pokud se k nám někdy dostane produkční Cybertruck, určitě s ním zajedeme přímo do nejbližší vodní plochy, abychom jeho tvrzení ověřili.