› Třetí místo na renomovaném „Golden Drum“ festivalu pro marketingové a reklamní profesionály
› Čtyři platinové ceny na „Muse Awards 2022“ v New Yorku
› Film sleduje příběh mladé ženy, která touží po svobodě a nezávislosti v Praze 80. let a ukazuje její vztah ke značce ŠKODA

The Way of Life

Významná ocenění pro ŠKODA AUTO a film „The Way of Life“: Česká automobilka si odnesla třetí místo z 28. ročníku festivalu „Golden Drum“ pro kreativní, marketingové a reklamní profesionály za krátký film ke světové premiéře modelu ENYAQ COUPÉ RS iV. Film byl také mezi finalisty skupiny A – obory film, doprava, cestování a turistika. Na „Muse Awards 2022“ v New Yorku získal film „The Way of Life“ také platinová ocenění ve čtyřech různých kategoriích.

Film „The Way of Life“ byl 31. ledna 2022 součástí světové premiéry modelu ENYAQ COUPÉ RS iV – prvního čistě elektrického vozu ze sportovní rodiny RS. Kupé s výkonem 220 kW (299 k) přináší speciální kombinaci udržitelného sportovního charakteru, emocionálního designu a velkorysého vnitřního prostoru – to vše bez lokálních emisí. ENYAQ COUPÉ iV je po více než 20 letech prvním modelem značky ŠKODA s mírně se svažující linií střechy.

Premiérový film „The Way of Life“ režiséra, scénáristy a kreativního ředitele Pavla Brůčka a produkční společnosti CINQ se odehrává v tehdejším Československu v Praze 80. let minulého století. Vypráví příběh ženy, která se ve filmu ohlíží za klíčovými momenty té doby a svého bouřlivého života – za dospíváním pod tíhou komunistického režimu a dramatickými událostmi kolem sametové revoluce v roce 1989. Film ukazuje zejména její touhu po svobodě a osobní nezávislosti a mimořádný vztah ke značce ŠKODA.

Na 28. ročníku festivalu „Golden Drum“ v chorvatské Rovinji získal snímek „The Way of Life“ bronzové ocenění v kategorii „Craft Drum / skupina B – Motion Craft, režie“. Ve skupině A – film, doprava, cestování a turistika se snímek dostal mezi finalisty z 24 různých zemí. Celkem 55 porotců hodnotilo kolem 1000 soutěžních příspěvků. Na „Muse Awards“ v New Yorku získaly společnosti ŠKODA AUTO a CINQ za film „The Way of Life“ platinová ocenění v kategoriích krátký film, kinematografie, automobilový film a diverzita a integrace.