Pro většinu dětí není pobyt v nemocnici ničím příjemným. Jiné je to v kalifornské nemocnici Children’s Health of Orange County. Zde na vás může dítě zatroubit klaksonem z elektrické Hondy, která nemocným dětem přináší smích a pohodlí. Vůz je navržený inženýry Hondy, aby zmírnil stres a úzkost hospitalizovaných dětí.

Nemocniční vozítko Shogo

Vozítko se nazývá Shogo a bylo speciálně navrženo pro cestování po nemocničních chodbách a přepravu všech infuzních kapaček a monitorovacích přístrojů, které by dítě mohlo potřebovat. Umožňuje to dětem řítit se chodbami na jejich ošetření. Z toho, co by mohla být stresující cesta, se stala zábavná jízda radosti.

„Vidět radost na tvářích těchto mladých pacientů, když usednou za volant Shogo, je skutečně obohacující,“ řekl Hundy Liu, manažer národní reklamy společnosti American Honda Motor Co.

Randall Smock, vedoucí exteriérový designér vozidel pro tuto společnost, sehrál významnou roli v designu Shogo a nazval jej „práce lásky“.

„Jako někdo, kdo trávil čas v nemocnici jako malé dítě, jsem opravdu chtěl, aby bylo u Shogo cílem číslo jedna zmírnit útrapy pobytu v nemocnici tím, že dětem poskytneme trvalou pozitivní vzpomínku na tento zážitek.“

Jedna maminka řekla: “Slyšela jsem Charlieho smát se víc než za celou dobu, co byl v nemocnici, takže když slyším ten smích znovu, chce se mi brečet.”

Shogo, založené na japonském slově, které mělo znamenat „letět do budoucnosti“, bylo postaveno tak, aby se zaměřilo na mladé pacienty ve věku od 4 do 9 let, kteří mohou snadno řídit pomocí ovládacích prvků výkonu, ovládat mechanismus go/stop na volantu. Má nastavitelnou rychlost 1-5 mil za hodinu, kterou řídí manipulant, jako je sestra nebo pečovatel.

Zahrnuje kbelík na hračky v přední části vozidla na předměty, které by si dítě chtělo vzít s sebou, držáky na pohárky, středový klakson s různými možnostmi zvuku a přizpůsobitelný slot pro poznávací značku, na kterém se zobrazí jméno každého jezdce.

Shogo také obsahuje tlačnou tyč, která nabízí pečovatelům možnost vozítko ručně tlačit.