Delica bude v roce 2023 slavit 55. výročí a Mitsubishi plánuje rozšířit modelovou řadu o maličký vůz. Vzpřímená a krabicovitá malá dodávka s příhodným názvem Delica Mini byla ukázána na několika oficiálních snímcích před jejím debutem, který se má konat v lednu na autosalonu v Tokiu. Odolné auto lakované v popelavě zelené metalíze se má začít prodávat koncem příštího roku.

Malé, ale zajímavé vozidlo

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o náhled, je Mitsubishi ohledně technických specifikací skoupé. Pravděpodobně však máme co do činění s verzí kei car, která se zdá být založena na nejnovějším eK. Japonská značka říká, že její nová Delica Mini má 4WD a na dveřích zavazadlového prostoru můžeme vidět odznak Hybrid. Čtvrtá generace eK kei car je v Japonsku nabízena s elektrifikovaným pohonným ústrojím a pohonem všech kol.

„Lehký vůz se super výškou“ slibuje, že bude „malý, ale odolný“. V typickém stylu minivanu bude mít posuvné dveře pro snadný vstup podobný eK Space a přeznačenému Nissanu Roox. Delica Mini má jedny z nejmenších kluzných plechů, jaké jsme kdy viděli, spolu s půlkruhovými světlomety a čtvercovými podběhy kol. Mitsubishi hodlá malé auto prodat s dvoubarevným lakem a tmavě stříbrnými litými koly.

Delica Mini má pravděpodobně podobné rozměry jako eK, který je 3395 mm dlouhý, 1475 mm široký a má rozvor měřící 2495 mm. V závislosti na verzi se výška eK pohybuje od 1640 do 1660 mm. Výkon by měl pocházet z tříválcového přeplňovaného benzínového motoru o objemu 658 ccm spolupracujícího s elektromotorem a bezestupňovou převodovkou (CVT). K úplnému odhalení dojde v polovině ledna na TAS 2023 v Japonsku.