Honda posiluje svou elektrifikovanou řadu v Číně, jednom z největších světových trhů pro elektromobily. Přibližně touto dobou loňského roku debutovala sada předváděcích vozů s názvem e:N Concepts, které byly ukázkou budoucích elektromobilů Honda pro Čínskou lidovou republiku.

Zajímavé vozy, které u nás nespatříme

Honda již začátkem tohoto roku zahájila prodej elektrických SUV e:NS1 a e:NP1. Japonská automobilka nyní uvádí premiéru e:N2 Concept, což je údajně koncepční model pro druhou sadu modelů řady e:N, které se budou exkluzivně prodávat v Číně prostřednictvím společných podniků Dongfeng Honda a GAC Honda. Koncept vozu byl představen veřejnosti na páté čínské mezinárodní importní výstavě v Šanghaji.

Koncept e:N2 Concept přebírá několik podnětů z konceptu e:N GT Concept, jednoho z pěti elektromobilů pouze v Číně představených v loňském roce. Má odvážný tvar, definovaný ostrými liniemi a futuristickými světelnými prvky, které zvýrazňují tmavý metalický vzhled.

I když to z poskytnutého obrázku v tiskové zprávě není jasné, zdá se, že koncept e:N2 je dodáván se čtyřmi dveřmi, ačkoli styl karoserie je podle Hondy něco, „co nepatří do žádné existující kategorie“. Zprávy z Číny označují nový koncept vozu jako SUV.

Honda neposkytla žádný obrázek interiéru, i když ve vydání bylo zmíněno, že přichází s čistým a přehledným digitálním kokpitem a navíc funkcemi zaměřenými na cestující se svolením Honda Connect. V kabině nechybí ani osvětlení a vůně.

Mezitím je koncept e:N2 postaven na architektuře e:N Architecture F, která byla vyvinuta výhradně pro modely řady e:N. Podle Hondy je navrženo tak, aby poskytovalo jedinečný požitek z jízdy, vynikající stabilitu vozidla a ostré ovládání.

Honda plánuje do roku 2027 v Číně uvést na trh 10 modelů řady e:N, vyráběných ve vyhrazených výrobních závodech na elektromobily. Všechny modely Honda v Číně po roce 2030 budou buď hybridní, nebo plně EV a do roku 2040 bude vše čistě elektrické