Nissan využil výstavu SEMA v Las Vegas k představení pickupu Frontier poháněného motorem V-8. Vozidlo je čistě koncept, i když může být přihlášeno do pouštních závodních soutěží ve stylu Baja, protože bylo vyvinuto ve spolupráci s Forsberg Racing, závodním týmem úspěšného driftera Chrise Forsberga.

Nissan Nismo Off Road Frontier V8 concept

Výstavní vůz s názvem Nissan Nismo Off Road Frontier V8 concept obsahuje řadu dílů a příslušenství z řady Nismo Off Road, které budou brzy dostupné u dealerů Nissan. To také zahrnuje některé sportovní a některé prototypové díly, které Nissan může dát do výroby.

Koncept vychází z přepracovaného Nissanu Frontier z roku 2022 a obsahuje 5,6litrový V-8, který najdete v Nissanu Armada a Titan. Motor je v těchto modelech taktovaný na 400 koní, ale Nissan neřekl, co generuje v konceptu. Mohlo by to mít pár koní navíc, protože koncept má také vlastní nasávání studeného vzduchu a výfukový systém Cat-back.

Vůz má silný postoj díky široké sadě karoserie s předními blatníky a bočnicemi z uhlíkových vláken a karbonovou kapotou. Sada byla nezbytná pro montáž širšího zavěšení kamionu, které využívá spodní ramena náprav, přední vřetena, náboje kol a zadní nápravu z Titanu.

Odpružení také obsahuje nová horní ovládací ramena a tlumiče Bilstein, plus nový balík zadních listových pružin s externími tlumiči Bilstein. Tato vylepšení pomáhají zvýšit světlou výšku a kapacitu užitečného zatížení, řekl Nissan.

Mezi další vylepšení patří 18palcová kola s pneumatikami do bláta 295/70, extra osvětlení a naviják Warn. Prototypové díly zahrnují přední nárazník, skalní ližiny, střešní nosič a nosiče kol.