Některé věci prostě nejdou dohromady. Ropa a voda, hloupí lidé a vědecká fakta a mohutná elektrická SUV s bočními panely z falešného dřeva. Poslední příklad je jediný, který je zde relevantní, a popisuje koncept Nissan Ariya Surfwagon.

Netradiční vzhled

Koncept Surfwagon inspirovaný dřevem, Nissan ho zadal postavit jihokarolínské společnosti Tommy Pike Customs. Jaký je výdledek? Vypadá „zvláštně“. Přeci jen, vysoký a baňatý tvar elektrického vozu Ariya není zrovna atraktivní plátno pro práci. Možná to je důvod, proč jeho vinylový obal z dřevěného panelu vypadá našim očím tak nemístně. Je to většinou nepřirozený způsob, jakým se simulované dřevěné části ohýbají a lámou kolem karoserie SUV.

Obvykle je párem, který upoutá naši pozornost, sada bílých pneumatik namontovaných na zářivě lakovaných bezpaprskových ráfcích. Kombinace kol a pneumatik Surfwagonu také vypadá zajímavě. 20palcová kola mají příliš mnoho disků a pneumatiky mají příliš málo bílých stěn, což vytváří zvláštní estetiku. Možná by to vypadalo lépe s ráfky s menším průměrem a tlustší gumou s tlustšími bílými stěnami.

Je zřejmé, že krása je v oku pozorovatele. Nissan má v úmyslu s Ariya Surfwagon povzbudit lidi k přizpůsobení elektrických vozidel. Všichni jsme pro kreativitu a individualitu, ale to neznamená, že si musíme myslet, že tento koncept je hezký. Vůz je extravagantní a zajisté si získá pozornost kdekoliv. Ačkoliv jsou reakce na vzhled vozu různé, zajisté si najde i své příznivce.