• O 60 kg lehčí benzinový motor 2,0 TSI je výkonnější a úspornější
  • Nová 20″ kola, specifický přední nárazník a designové prvky karoserie v černé lesklé barvě 
  • Interiér se specifickými designovými prvky, sedadla s čalouněním mikrovláknem Suedia v černé barvě a kontrastním prošíváním

ŠKODA KODIAQ RS

V roce 2018 představila ŠKODA AUTO model KODIAQ RS jako první SUV z rodiny RS, tehdy s naftovým motorem s dvojitým přeplňováním o výkonu 176 kW (240 k). Své sportovní ambice tento model prokázal na legendární Nordschleife Nürburgringu rekordním časem na kolo v kategorii sedmimístných SUV. Od modernizace v roce 2021 má KODIAQ RS ještě dynamičtější projev a je úspornější. Současný benzinový motor 2,0 TSI má výkon 180 kW (245 k) a je o více než o 60 kg lehčí než předchozí agregát.

ŠKODA KODIAQ RS v létě 2018 před svým oficiálním představením objela trať Nordschleife Nürburgringu dlouhou 20,832 km za 9:29,84 minuty. Tímto rekordním časem pro sedmimístná SUV jasně ukázala, jak dynamický projev může sedmimístné SUV mít. První SUV z rodiny ŠKODA RS poháněl naftový motor 2,0 BiTDI o výkonu 176 kW (240 k), tedy nejvýkonnější naftový motor v historii značky ŠKODA. Přenos výkonu s maximálním točivým momentem 500 Nm zajišťovala standardně dodávaná sedmistupňová převodovka DSG a pohon všech kol.

S novým motorem z 0 na 100 km/h za 6,5 s

Od roku 2021 pohání KODIAQ RS benzinový motor 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k). Nová pohonná jednotka je o více než 60 kg lehčí než předchozí motor a nová sedmistupňová převodovka DSG přináší úsporu dalších 5,2 kg. KODIAQ RS s pohonem všech kol má díky tomu dynamičtější projev a umožňuje podávat lepší jízdní výkony – z 0 na 100 km/h zrychlí za 6,5 s a dosahuje maximální rychlosti 234 km/h. Ovládání vozu při sportovním způsobu jízdy usnadňuje standardně dodávané progresivní řízení a adaptivní podvozek DCC. Sportovní zvukový projev motoru pomáhá dotvářet systém Dynamic Sound Boost.

Typické černé designové prvky dodávají vozu dynamický vzhled

Typické černé prvky karoserie, například na masce chladiče, a řada dalších vizuálních detailů dávají na první pohled najevo, že se jedná o člena rodiny RS značky ŠKODA. Jedním z výrazných prvků jsou i standardně dodávané Matrix-LED přední světlomety. Jak je již pro modely RS typické, je součástí zadního nárazníku integrovaná odrazka táhnoucí se po celé šíři vozu. Sportovní černá barva dominuje také v interiéru vozu KODIAQ RS, který je standardně vybaven virtuálním kokpitem se specifickými režimy zobrazení a sportovním multifunkčním volantem potaženým perforovanou kůží, který zdobí červené prošití. Sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy jsou čalouněna mikrovláknem Suedia v černé barvě. Zdobí je výrazné červené prošívání, přičemž na předních sedadlech se rovněž nachází červené logo RS. Přední sedadla jsou elektricky nastavitelná a mají paměťovou funkci, lze nastavit i hloubku sedáku. Na přání jsou k dispozici také kožené potahy v černé barvě.