První trailer na Transformers: Rise of the Beasts je venku a pokud jste fanoušky vzduchem chlazených Porsche 911, máte důvod k radosti. Alespoň v upoutávce je prominentní stříbrná 911 z éry 964.

Na co se můžeme těšit?

Mohl by to být jazz? Vyznavači Transformers vědí, že OG Jazz bylo Porsche 911 s největším velrybím ocasem, jaké kdy velrybí ocas mělo. Bylo také super cool a určitě se zdá, že toto transformující se Porsche projevuje trochu chvástání, když se přepne do režimu robota. Existuje dokonce určitá podobnost s Jazzem z prvního filmu Transformers v roce 2007, kde byl nucen žít jako Pontiac Solstice, dokud (někdo by mohl říci milostivě) nebyl roztrhán vejpůl.

Zdá se, že tento nový film táhne více za srdce fanoušků první generace Transformers oproti filmům z éry Michaela Baye, zejména s Optimus Primem, který byl snadno rozpoznatelný jako červený náklaďák Freightliner s kabinou. Tato elegantní 911 je však pravděpodobně Autobot Mirage, protože upoutávka ukazuje, jak Porsche během policejní honičky vytváří přeludy jiných Porsche. Jazz tuto schopnost nikdy neměl a také rychlá kontrola v internetové filmové databázi uvádí Mirage jako postavu, přičemž Jazz v obsazení není uveden.

Auta nás evidentně zajímají, ale nový film přináší na plátna také ságu Beast Wars: Transformers. Vysílal se v televizi během druhé poloviny 90. let a navazoval na původní animovanou sérii Transformers z 80. let. Jak již název napovídá, transformující se roboti z této éry používají různá zvířata pro své alternativní režimy. Vůdcem dobrých hochů (zvaných Maximals) je Optimus Primal.

Na základě ostatních aut viděných v upoutávce se zdá, že děj je v polovině 90. let. Je to sedmý hraný film Transformers ve franšíze a druhý, který nerežíroval Michael Bay, i když je uveden jako producent. Transformers: Rise of the Beasts má dorazit do kin v létě 2023.