Britský internetový portál ocenil design exteriérového osvětlení všech současných vozů ŠKODA 
› Porota složená ze 17 mezinárodně uznávaných odborníků automobilového průmyslu a designu
› People Awards patří k významným oceněním v oblasti designu

ŠKODA Design

Tým designérů exteriérového osvětlení získal od britského internetového portálu Car Design News (CDN) prestižní ocenění People Awards. Česká automobilka se v historicky prvním hlasování v kategorii “Nejlepší tým designu osvětlení” umístila mezi špičkovými konkurenty na prvním místě. Zástupci ŠKODA Design převzali ocenění na slavnostní galavečeři na londýnském náměstí Leicester Square. Porota složená ze 17 renomovaných mezinárodních odborníků automobilového průmyslu a designu udělila ceny People Awards ve 14 kategoriích osobnostem, které se zasloužily o finální podobu produktu. ŠKODA byla také jedním ze čtyř finalistů v kategorii “Equality by Design” při letošním udílení cen.

Prostředí, uživatelská přívětivost a komunikace prostřednictvím světla
V kategorii “Nejlepší tým designu osvětlení” ocenil portál Car Design News (CDN) designéry automobilů, kteří využívají světlo k vytvoření příjemnější atmosféry v interiéru, ke zvýšení uživatelské přívětivosti a komfortu jízdy nebo ke komunikaci s ostatními účastníky silničního provozu. Designérský tým exteriérového osvětlení české automobilky zvítězil mezi čtyřmi špičkovými konkurenty. Sedmnáct mezinárodně uznávaných porotců z automobilového průmyslu a designu hodnotilo světelný design celé aktuální produktové řady ŠKODA a ocenilo její jedinečný světelný rukopis. Tím se vyznačuje i Crystal Face u čistě elektrických modelů rodiny ENYAQ iV se 131 LED diodami, které osvětlují nejen svislá žebra, ale i vodorovnou lištu masky chladiče ŠKODA. Před nastoupením do vozidla vytváří Crystal Face spolu s maticovými světlomety LED a zadními světly animovaný uvítací efekt.

Ocenění pro ty, kteří stojí za produktem
První ročník soutěže People Awards oceňuje jednotlivce a týmy ve všech oblastech automobilového designu, nikoliv jen v oblasti produktů, a jejím cílem je sdružovat mladé talenty v oboru. Ocenění ve 14 kategoriích reprezentují všechny fáze procesu designu a jsou otevřena všem designérům v mezinárodním automobilovém průmyslu. Britský online portál Car Design News publikuje zprávy, rozhovory i detailní informace pro celosvětovou komunitu automobilového designu.