AC Schnitzer vyladil jednotku, aby ukázal, co je možné v tuningu bez porušení silničních předpisů. Pokud jde o tuning vozů pro policii, AC Schnitzer je jedním z nejvýraznějších jmen v Německu. To proto, že tuningová společnost sídlící v Cáchách tak učinila již osmkrát a nejnovější tuning přichází v podobě BMW i4.

Bezpečný tuning a BMW

Plně elektrický i4 od AC Schnitzer je založen na BMW i4 M50 Gran Coupe generace G26 a je součástí iniciativy nazvané „Tune it! Safe!“, který podporuje bezpečné ladění vozů. Celostátní kampaň přitahuje v Německu pozornost již 17 let, aby ukázala, co všechno je možné v tuningu při dodržování dopravních licenčních předpisů.

Stejně jako v srpnu představené BMW i4 laděné do AC Schnitzer, koncept policejního vozu BMW i4 přichází s firemním aerodynamickým paketem. Balíček obsahuje prvky jako přední spoiler, přední splitter, přední boční blatníky, zadní střešní spoiler, karbonový zadní spoiler a zadní boční blatníky. Aby byl vzhled kompletní, je EV vybaven také ochrannou fólií zadního prahu AC Schnitzer a designovým paketem na bocích (dva prvky na každé straně).

BMW i4 je samozřejmě jako policejní vůz vybaveno speciálním policejním signalizačním systémem značky Hella spolu s dekorem fólie Foilatec a bezpečnostní fólií Securlux na bočních oknech. Interiér přichází také s vylepšeními – vše s elegantním hliníkovým povrchem – na pedálech, opěrce nohou, krytu „Black Line“ pro ovladač systému i-Drive a držáku klíčů.

BMW i4 od AC Schnitzer je také dodáváno se spouštěcí sadou, přibližně o 20 až 25 mm nižší než standardní vůz. Aby odpovídal sportovnímu postoji, elektrický Bimmer je dodáván také s koly AC Schnitzer – sadou 20palcových ráfků AC4 Flow Forming v úpravě BiColor Silver/Black obalených pneumatikami Hankook Ventus S1 Evo 3.

Netřeba dodávat, že všechny komponenty použité v policejním BMW i4 od AC Schnitzer jsou odpovídajícím způsobem testovány a splňují všechny silniční předpisy.