Aion, značka elektromobilů čínské skupiny GAC Group, využila autosalon v Guangzhou v roce 2022 k představení druhého modelu své nové podznačky Hyper pro prémiová vozidla. Novým modelem je Hyper GT, elegantní sedan založený na platformě Aion AEP 3.0 EV nové generace, který se má začít prodávat v Číně v roce 2023.

Čínské superauto

Připojuje se k hypercaru Hyper SSR, které společnost Aion představila v září a které se má také prodávat v Číně v roce 2023. Hyper GT má vpředu vertikální dveře ve stylu superauta a elegantní karoserii, o které se tvrdí, že má koeficient odporu vzduchu pouze 0,19. To překonává Mercedes-Benz EQS a Tesla Model S, které mají oba hodnocení 0,20 Cd, i když Lightyear 0 stále drží rekord produkčního vozu s hodnocením 0,175 Cd.

Menší odpor znamená lepší dojezd a podle Aionu by měl Hyper GT zajistit dojezd více než 480 km. Byla oznámena pouze jediná konfigurace hnacího ústrojí: jediný motor na zadní nápravě s maximálním výkonem 335 koní a točivým momentem 320 lb-ft. Tato čísla, i když ve světě elektromobilů nejsou nic zvláštního, podle Aiona stále umožní Hyper GT sprintovat z klidu na 100 km/h za přibližně čtyři sekundy. Počítá se s dvoumotorovým hnacím ústrojím spolu s možností výkonného hnacího ústrojí a karoserií hatchback.

Hyper GT má také téměř 40 senzorů, včetně lidaru. Aion uvedl, že jedna konfigurace bude mít vestavěné tři senzory lidar, i když společnost neuvedla, zda bude k dispozici samořídící systém, který by využil schopností senzorů lidar.

Autosalon v Guangzhou proběhl od 30. prosince 2022 do 8. ledna 2023. Přehlídka byla původně naplánována na listopad, ale byla odložena kvůli covidovým omezením.