Aston Martin přichází s finální verzí své DBS Superleggera a jmenuje se DBS 770 Ultimate. Pro celosvětový prodej bude vyrobeno pouze 499 exemplářů GT s motorem vpředu a pohonem zadních kol, z nichž každý bude generovat maximální výkon 759 k ze stejného 5,2litrového V-12 s dvojitým turbodmychadlem, který u sériové DBS Superleggera dosahuje 715 k.

Debutovat bude již letos

Vůz má letos debutovat a v plánu jsou verze kupé i Volante kabriolet, potvrdil Aston Martin. DBS 770 Ultimate bude těžit více způsoby než jen vylepšením výkonu. Aston Martin uvedl, že vůz bude mít ve srovnání s DBS Superleggera ostřejší, dynamičtější zaměření, navíc s jedinečnými designovými detaily. Ukázkové video poukazuje na to, že mezi jedinečné detaily patří nová mřížka chladiče.

Zatímco DBS 770 Ultimate bude také znamenat konec cesty pro štítek DBS, existuje šance, že se v budoucnu vrátí. Typový štítek pochází z původního DBS postaveného v letech 1967 až 1972. V roce 2008 byl oživen pro DBS V12 a poté znovu v roce 2018 se současným DBS Superleggera.

Navzdory brzkému zániku řady DBS má Aston Martin v přípravě spoustu nových produktů. Budou zahrnovat aktualizace Vantage a DB11 koncem tohoto roku, uvedení plug-in hybridního hypercaru Valhalla v roce 2024 a uvedení elektrického sportovního vozu v roce 2025. Očekává se, že elektrické SUV bude následovat v roce 2026. V plánu jsou také další varianty DBX spolu se supervozem Vanquish s motorem uprostřed .