Nissan nyní během února uspořádá ve svém ústředí v japonské Jokohamě akci, na které představí své budoucí vozy, zejména v oblasti udržitelné mobility. Na akci s názvem Nissan Futures se také představí koncepční vůz, který Nissan poprvé představil ve virtuální podobě v roce 2021.

15 EV do roku 2030

Konceptem je Max-Out, roadster, který byl v roce 2021 představen společně s pickupem Surf-Out, SUV Hang-Out a crossoverem připomínajícím kupé Chill-Out, který má přiblížit potenciální návrhy pro nadcházející portfolio elektromobilů značky. Nissan plánuje do roku 2030 15 elektromobilů napříč značkami Nissan a Infiniti, přičemž první se očekává v roce 2025.

Nissan nezmínil výrobní plány pro žádný ze čtyř výše uvedených konceptů, ačkoli šéf designu automobilky Alfonso Albaisa v rozhovoru pro rok 2022 řekl, že jeho konstrukční tým zvažuje elektrický pickup. Vedoucí představitel zastupující dealerství Nissan od té doby prozradil, že Nissan zvažuje také elektrický nákladní vůz pro USA.

Elegantní, nízko posazený Max-Out má ze všech čtyř konceptů pravděpodobně nejmenší šanci dostat se do výroby. Nissan v průběhu let představil několik konceptů elektrických sportovních vozů, z nichž některé byly přislíbeny k výrobě, ale nikdy nebyly realizovány .

Akce Nissan Futures se koná od 4. února do 1. března. K Max-Out na této akci se připojí i novinky společnosti Nissan v oblasti elektrifikace, inteligence vozidel, správy napájení, opětovného použití baterie vozidla, komunikace V2V a V2X a dalších.