Toužíte po dobách, kdy byl designérský tým BMW ve svém přístupu k předvádění výkonu řady M jemnější? Pak nehledejte nic jiného než Alpinu, jejíž nový B5 GT dokonale překládá jemný výkonný designový jazyk minulých velikánů vozů M, jako jsou E39 M5 a E36 M3 pro moderní éru. B5 GT je vylepšená verze Alpina B5 založená na BMW řady 5 a se špičkovým výkonem 625 koní je to zatím nejvýkonnější model polooficiálního tunera BMW.

Špičkové parametry

Výkon pochází z 4,4litrového V-8 s dvojitým turbodmychadlem, který poskytuje špičkový točivý moment 627 lb-ft. Je spojen se zesílenou verzí 8stupňové automatické převodovky řady 5 a také se zadní verzí systému pohonu všech kol BMW xDrive. Odhady výkonu zahrnují zrychlení z 0-100 km/h za méně než 3,4 sekundy a maximální rychlost 330 km/h.

Aby se zlepšila ovladatelnost, byla přidána kupolovitá přepážka nárokovaná společností Alpina, která zlepšuje přesnost řízení a odezvu. B5 Touring wagon dále těží z mírně snížené světlé výšky vzadu.

Brzdná síla pochází z brzdového balíčku Brembo, který obsahuje 4pístkové pevné třmeny vpředu a plovoucí třmeny vzadu. Upínají se na 15,5palcové rotory vpředu a 15,7palcové rotory vzadu.

Standardní kola jsou 20palcová sada klasického vícepaprskového designu Alpina. Jsou obuté do pneumatik 255/35 a 295/30 vpředu i vzadu.

Alpina také nabízí řadu možností, jak kabinu obléknout. Jedním z nich je dvojice sportovních skořepinových sedadel s extra výztuhou. Sedadla jsou v kombinaci kůže a čalounění Alcantara. Alpina má také své vlastní ozdobné díly, které lemují části palubní desky.

Asi 250 exemplářů bude vyrobeno pro celosvětový prodej.

Pro kupující, kteří to propásnou, je BMW blízko k odhalení přepracované řady 5 a nový vůz téměř jistě přinese novou Alpinu B5. Možná bude i elektrická B5 od Alpiny, protože příští řada 5 bude mít také elektrickou variantu i5.