Jediným elektromobilem Fiatu je v současnosti miniauto 500e, ale brzy k němu přibudou další dva vozy na baterie. Mateřská společnost Stellantis nedávno v prezentaci popisující své finanční výsledky za rok 2022 oznámila, že Fiat uvede v druhé polovině roku 2023 na trh dva elektromobily.

Další elektromobily Fiat budou brzy k dispozici

Tyto vozy jsou určené především pro evropský trh, takže pokud jste příznivcem této značky, je to pro vás zajisté skvělá zpráva. Je pravděpodobné, že ani jeden z nových elektromobilů nedorazí do USA. Fiat potvrdil, že přiveze do USA 500e v roce 2024, ale na loňském autosalonu v Los Angeles generální ředitel Olivier Francois řekl: „Fiat 500, žádné jiné auto“, když byl dotázán, jaká je jeho vize pro Fiat v USA To se samozřejmě může změnit a Fiat by mohl na tomto trhu představit více elektromobilů.

Identita dvou nových vozidel nebyla zmíněna, ale o jednom se předpokládá, že jde o subkompaktní crossover související s Jeepem Avenger, který byl uveden do zámoří loni na podzim jako první elektromobil Jeepu.

Očekává se, že nový Fiat poslouží jako náhrada za 500X a bude mít styl podobný koncepčnímu vozu Fiat Centoventi z roku 2019. Proslýchá se, že vozidlo může dorazit jako nová Panda, protože současná Panda je v prodeji již více než deset let. K dispozici bude také příbuzný model Alfa Romeo, možná nazvaný Brennero.

Identita druhého Fiatu EV je méně jistá, i když se proslýchá, že to může být nový subkompaktní hatchback Punto, který sdílí své základy s dalšími nabídkami subkompaktních hatchbacků od Stellantis, jako jsou Opel Corsa a Peugeot 2008. Fiat nakonec zhruba do konce dekády přejde na plně elektrickou řadu.