› Mladoboleslavské Škoda Muzeum zve k návštěvě nových atraktivních výstav 
› Až do 30. června připomíná v depozitáři sportovních vozů 20 let modelu Škoda Fabia WRC 
› Od 1. března do 17. května rekapituluje 25 let bestselleru Škoda Octavia Combi, vystaví všechny čtyři novodobé generace i předchůdce ze 60. let
› Také letos, od 28. března do 13. dubna, zamíří do Mladé Boleslavi malované filmové klapky Zlín Film Festivalu 
› Do 8. května je navíc k vidění působivá výstava Historický vývoj karoserií vozů L&K / Škoda

Škoda Muzeum

Škoda Muzeum sídlí v autentických prostorách, kde se od počátku minulého století do roku 1928 vyráběly automobily Laurin & Klement / Škoda. Kromě stálé expozice je do 8. května k vidění i obsáhlá výstava mapující vývoj karoserií mladoboleslavské značky. Na jaro 2023 jsou pro návštěvníky připraveny nové výstavy k 20. výročí závodního vozu Škoda Fabia WRC a 25leté novodobé kariéře legendy Škoda Octavia Combi. Ve Škoda Muzeu si na své přijde každý – i díky přehlídce malovaných filmových klapek Zlín Film Festivalu. 

20 let vozu Škoda Fabia WRC
V sezoně 2003 se na tratích světového šampionátu poprvé objevila Škoda Fabia WRC. Až do sezony 2007 startovali s celkem 24 exempláři jezdci továrního týmu Škoda Motorsport a později soukromých stájí. Nástupnické soutěžní speciály na bázi dalších generací řady Fabia nasbíraly tisíce trofejí. Původní Škoda Fabia WRC spolu s infopanelem přinášejícím řadu zajímavých fotografií a informací je k vidění v depozitáři prototypů a sportovních vozů do konce června 2023.

25 let vozu Škoda Octavia Combi
V úterý 3. března 1998 se otevřely brány prestižního autosalonu v Ženevě, dějiště světové premiéry novinky Škoda Octavia Combi. Tento evergreen se během následujících 25 let v řadě zemí propracoval mezi nejúspěšnější automobily své kategorie. Aktuální čtvrtá generace nabízí i elektrifikované verze plug-in hybrid iV, mild-hybrid e-TEC a řadu dalších moderních technologií. Ve Škoda Muzeu je od 1. března do 17. května k vidění nejen původní Octavia Combi z 60. let, ale hlavně zástupci všech čtyř novodobých generací, včetně předprodukční studie z podzimu 1997. 

Salon filmových klapek
K tradičním, a nejen mezi dětskými návštěvníky oblíbeným projektům Škoda Muzea patří již 26. ročník výstavy malovaných filmových klapek. Ty vznikají u příležitosti Zlín Film Festivalu. Škoda Auto je dlouholetým hrdým partnerem tohoto mezinárodního festivalu filmů pro děti, největší akce svého druhu na světě. Filmové klapky budou nejdříve od 17. do 26. března vystaveny v Rodném domě Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích, mladoboleslavské Škoda Muzeum je bude hostit mezi 28. březnem a 13. dubnem.

Historický vývoj karoserií vozů L&K / Škoda
Do 8. května se mohou návštěvníci vydat po stopách více než stoleté tradice vývoje a výroby automobilů mladoboleslavské značky, tentokrát ilustrované proměnami karoserií jejích známých i méně známých modelů. Kromě atraktivních fotografií či unikátních artefaktů výstava představí zajímavé exponáty Škoda 6R ve stavu částečné renovace, Škoda Rapid OHV zvaný „Dálnicový“, celokovové konstrukce vozů Škoda 1200 a 1201 či repliku soustavy vozu Škoda 100 s parní raketou, účastníka prvních crash testů z doby před půl stoletím. K vidění je také názorný řez současným automobilem Škoda Octavia. 

O Škoda Muzeu
Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi je otevřeno každý den od 9:00 do 17:00. V rámci zvýhodněného kombinovaného vstupného lze jeho návštěvu spojit s prohlídkou Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích. Tento muzejní objekt je veřejnosti přístupný od pátku do neděle od 9:00 do 17:00.