Generální ředitel Lamborghini, Stephan Winkelmann, řekl, že Lamborghini uvede na trh plug-in hybridního nástupce Huracánu koncem roku 2024. Časová osa je v souladu s Winkelmannovým příslibem pro rok 2021, že celá řada Lamborghini bude elektrifikována do konce roku 2024.

Od příštího roku jen elektrická Lamborghini

Ten přechod právě začíná. Plug-in hybridní nástupce Aventadoru bude odhalen v následujících týdnech. V příštím roce jej bude následovat plug-in hybrid Urus a na konci roku 2024 nástupce Huracán.

Huracán Sterrato odhalený loni v prosinci je potvrzen jako poslední sériově vyráběný vůz od Lamborghini poháněný čistě spalovacím motorem. Automobilka však pravděpodobně bude i nadále nabízet maloobjemové modely bez elektrifikace před přerušením roku 2024, k čemuž již došlo u modelů Invencible a Auténtica z Aventadoru odhalených v únoru.

Zatímco nástupce Aventadoru bude pokračovat s výkonem V-12, není jasné, zda nástupce Huracánu bude pokračovat s V-10 jako komponentou vnitřního spalování jeho plug-in hybridního pohonu.

Existují zprávy, že vůz by mohl přijít s plug-in hybridním nastavením založeným na V-8, což je konfigurace, kterou by Lamborghini mělo používat ve svém plug-in hybridním Urusu.

Pokud jde o hybridní komponent, očekává se, že mezi motor a převodovku bude vložen jeden motor s možností dalšího motoru (nebo dvou) na přední nápravě, který bude použit k vytvoření systému pohonu všech kol namísto konvenčního středového diferenciálu.