BMW letos v létě začne uvádět aktualizovanou verzi iDrive (verze 8.5), jejímž cílem je zrychlit a intuitivně urychlit používání systému rozhraní. Klíčovou změnou bude zavedení přizpůsobitelné domovské stránky na obrazovce infotainmentu, kde jsou oblíbené funkce uspořádány na jedné úrovni pro snadný přístup. Bude to znamenat, že již nebudete muset vstupovat do podmenu pro přístup k oblíbené funkci, což řidiči pomůže soustředit se na silnici.

Používání bude jednodušší

Živé widgety se také objeví ve vertikálním uspořádání na straně řidiče na obrazovce infotainmentu. Ty bude možné vybrat přejetím prstu.

Jakmile řidič nebo spolujezdec s funkcí skončí, návrat na domovskou obrazovku bude možný jediným klepnutím na domovskou ikonu ve spodní části obrazovky infotainmentu.

V listopadu začne BMW uvádět iDrive ve verzi 9.0. Tato verze nové generace, která bude poháněna operačním systémem Android společnosti Google (aktuální iDrive používá Linux), zajistí, že domovská obrazovka bude trvale viditelná na obrazovce infotainmentu.

BMW uvedlo, že nový systém iDrive také umožní zobrazovat individuálně konfigurovatelnou grafiku na obrazovce infotainmentu jako alternativu ke standardnímu zobrazení mapy navigace.

iDrive 8.5 se začne zavádět v červenci pro řadu 7, iX, i4, X5, X6, X7 a XM. Další modely budou následovat. Počínaje listopadem se verze 9.0 objeví v 2-Series Active Tourer a X1, přičemž další modely budou následovat.