Airstream se nedávno spojil se Studiem FA Porsche, aby si představili, jak by mohl v budoucnu vypadat jeho karavan. Výsledkem je cestovní přívěs Airstream Studio FA Porsche Concept, který kombinuje charakteristický hladký tvar Airstream s navrženým stylem produktů vytvořených Studio FA Porsche, designovým domem založeným Butzi Porsche, designérem 911 a vnukem zakladatele značky Porsche, Ferdinanda Porsche.

Stylový a funkční v každém ohledu

Tvar přívěsu byl ve srovnání se současnými Airstreamy vylepšen, aby se zlepšilo proudění vzduchu při pohybu. K dispozici je také zapuštěná spodní strana a odnímatelné odpružení, které je poprvé u Airstream. To vše je navrženo pro snížení odporu. To je důležité při tažení elektrickým vozidlem.

Designéři přidali také izolovanou výsuvnou střechu, což je další prvenství pro Airstream. Taková konstrukce střechy umožnila snížit výšku přívěsu a spolu se sníženým odpružením znamená, že tento konkrétní Airstream mohl být zaparkován v domácí garáži.

Konstruktéři také u konceptu ponechali oblíbenou možnost zadních výklopných dveří, ale upravili design a přeměnili jej na dvoudílnou jednotku s konvenčním výklopným krytem, který se zvedá nahoru, a novou sklopnou částí zadních výklopných dveří.

Věci se změnily i uvnitř. Půdorys je pro tento koncept jedinečný a zahrnuje prostor k sezení, který lze snadno přeměnit z prostoru pro stravování na prostor na spaní o rozměrech 82 x 61 palců. Lázeň je zabudována do předního rohu a její dveře mohou skrýt záchodovou část.