Kdo si pamatuje 90. léta, ten si pravděpodobně vzpomene na seriál Zmije (Viper), ve kterém figuroval unikátní vůz. Rekvizitní auto založené na Dodge Viperu je nyní nabízeno. Říká se, že toto auto je jedním z pouhých 14 vyrobených modelů fiktivního vozidla „Defender“, navrženého Chryslerem a postaveného v Las Vegas pro použití jako hlavní vozidla v show.

Úchvatný kousek pro sběratele

Tento vůz je postaven na nataženém podvozku Dodge Viper RT/10 z roku 1993 a vyznačuje se zakázkovou karoserií kupé ze skelných vláken ve stříbrné barvě, která mu dodává elegantní a futuristický vzhled. Výkon pochází z karburátorového motoru Chrysler s malým blokem V8, který je spárován s automatickou převodovkou 727. Vůz se také může pochlubit koly s odstupňovanou šířkou, kotoučovými brzdami s posilovačem se třmeny značky Viper, odpružením coilover, hřebenovým řízením s posilovačem a černým a šedým koženým čalouněním interiéru.

Navzdory svému působivému vzhledu a jedinečné historii se tento rekvizitový vůz Defender prodává na doklad o prodeji a není chráněn ani registrován pro použití na ulici. Místo toho je nabízen pouze pro použití v terénu, takže je dokonalým doplňkem jakékoli sbírky filmových nebo televizních memorabilií.

Během natáčení show byl tento konkrétní vůz využíván spíše jako hlavní auto než pro kaskadérské práce a byl také použit pro účely PR. Vyznačuje se řadou designových prvků, které mu dodávají charakteristický vzhled, včetně „dvojité bublinové“ pevné střechy se simulovanými průzory, odnímatelnými bočními okny připevněnými pomocí suchého zipu, bočními podběhy pod dveřmi, předními nárazníky ve stylu tesáků, dvojitých zadních oken a výstupního výfukového potrubí s pravoúhlými obrubami. Je však třeba poznamenat, že přední nárazníky a boční kryty tohoto vozu jsou statické a vůz nemá funkční vychytávky, které lze vidět v akčních sekvencích show.

Uvnitř kabiny se vůz může pochlubit skořepinovými sedadly obšitými šedou kůží, barevným lemováním konzoly, přístrojové desky a výplní dveří, černým kobercem, šedým obložením stropu a řadou tří simulovaných monitorů na konzole, které zobrazují statické obrazy vozu. Vůz není vybaven bezpečnostními pásy, systémem HVAC ani rádiem.

Součástí prodeje je propagační brožura Paramount z roku 1996 k televiznímu pořadu Viper a také sada fotografií obsazení, což z něj činí nutnost pro každého fanouška seriálu.