Maserati má dvě jednorázová kupé GranTurismo, která budou vystavena během milánského týdne designu 2023. Dvojice zdůrazňuje svůj styl, protože její pohonné jednotky zůstávají nezměněny a jsou vyrobeny prostřednictvím programu přizpůsobení Maserati Fuoriserie.

Ukázka preciznosti a kreativity

Luce odráží experimenty a výzkumné schopnosti Maserati, přičemž vůz má chromatický zrcadlový povrch s laserem vyleptaným vzorem, který je sotva viditelný. Uvnitř pokračují myšlenky na budoucnost s Econylem v celé kabině, regenerovanou nylonovou přízí Maserati použitou také na palubní desce a dveřních panelech.

Prisma má na svém exteriéru 14 různých barev, přičemž 12 je vybráno z nejoblíbenějších modelů GranTurismo z minulosti Maserati. Barvy zpětného volání zahrnují Amaranto z roku 1947 Maserati A6 1500 a Oro Longchamps, které zdobily Maserati Khamsin z roku 1973. Design také obsahuje 8 500 ručně malovaných písmen, která tvoří názvy různých modelů Maserati z let.

Maserati GranTurismo debutovalo v říjnu 2022 po krátké přestávce. Když Folgore dorazí s trojitým motorem, bude to první elektrické vozidlo značky. Nastavení poskytuje 750 koní a 995 liber-stop točivého momentu, což kupé dostane na 100 km/h za 2,7 sekundy na cestě k maximální rychlosti 319 km za hodinu. EV bude uveden na trh někdy v tomto roce, ale není to jediná pohonná jednotka modelu.

GranTurismo také používá Maserati Nettuno V6, dvojitě přeplňovaný 3,0litrový motor V6, který společnost uvedla na trh v MC20. Jeho základní konfigurace Modena produkuje 489 koní a 442 lb-ft točivého momentu, zatímco varianta Trofeo to zvyšuje na 550 koní a 479 lb-ft. Trofeo může dosáhnout stejné maximální rychlosti jako Folgore, ale potřebuje 3,5 sekundy k dosažení rychlosti 100 km/h.

Maserati také přiveze svůj model GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary na Milan Design Week. Společnost vyrobí pouze 300 exemplářů – 150 s motorem Nettuno V6 a 150 s pohonným ústrojím Folgore EV. Oba mají na vnější straně odznak 75. výročí a další jedinečné prvky. Maserati uvede v roce 2023 na trh také verzi kabriolet, která bude obsahovat i verzi EV.