Přestože při přechodu vozu na další generaci obvykle dochází k podstatným designovým změnám, Hyundai Sonata 2024 je technicky faceliftem pro model osmé generace uvedený na trh v roce 2019. Nejviditelnější novinkou je přední část, kde sedan střední třídy dostal širokou LED světelnou lištu ve stejném duchu jako crossover Kona, minivan Staria a větší sedan Grandeur. Oficiální snímky ukazují standardní model a sportovně vypadající N Line.

Co lze očekávat?

Žádoucí z dvojice dostane nový design koncovek čtyř výfuků a exkluzivní 19palcová litá kola. Hyundai také přepracoval zadní světla s plošším designem, protože světelný podpis již nezasahuje do horní oblasti víka zavazadlového prostoru. Odznak H byl navíc posunut o něco níže, pod světelnou lištu. Jak běžné, tak N Line modely mají přepracované nárazníky, díky nimž zadní část vypadá o něco agresivněji.

K významným změnám došlo také uvnitř kabiny, kde Sonata 2024 je prvním Hyundaiem, který dostal efektní zakřivený displej à la BMW iDrive 8. 12,3palcový digitální přístrojový štít spolu s dotykovou obrazovkou infotainmentu stejné velikosti jsou uzavřeny v jednom kusu ze zakřiveného skla. Zatímco BMW upustilo od zkratek pro nastavení klimatizace, vyhrazený panel HVAC je zde stále k dispozici, ale nyní s dotykovými ovládacími prvky.

Dalšími úpravami, kterých si všimneme, je průběžný design větracích otvorů, nové řízení se čtyřmi tečkami (H v Morseově abecedě) a volič převodovky se přesunul na sloupek řízení, aby středová konzola získala čistší vzhled.

Hyundai to umožnilo rozšířit středovou loketní opěrku a přidat opěrku dlaní pro větší pohodlí pro řidiče. Celkově se zdá, že kvalita uvnitř kabiny šla s faceliftem uprostřed cyklu o stupeň výš.