Alpine Alpenglow je vodíkový koncept od francouzské automobilky Alpine. Alpine, závodní tým F1, vytvořil tento super jedinečný koncept hypercaru na vodíkový pohon a vypadá neuvěřitelně. Design je inspirován prvky Alp a má první světlomety s „kosmickým prachem“ na světě.

Vůz, který je úchvatný vzhledem i parametry

Alpenglow má motor V8 běžící na dihydrogenové palivové články navržené britskou společností Gibson Technology. Tento blok vyvíjí výkon 880 koní. Alpenglow byl oznámen automobilkou 13. října 2022 v 9 hodin ráno prostřednictvím obrázku na webu. Poté byl představen 17. října na autosalonu v Paříži v roce 2022.

Výběr barev a materiálů připomíná přírodní živly jako je oheň, voda, led, vítr a vodní pára. Ale světla jsou také tažena zepředu dozadu, protože Alpenglow přechází od jasně červené k různým odstínům modré, od světlé po tmavou.

Designový vzhled, který je tvarován kolem kokpitu se zvláštní pozorností věnovanou aerodynamice, prochází zevnitř ven a evokuje dokonalé splynutí řidiče a vozu. Tento vůz je nepřehlédnutelný a na první pohled je jasné, že by dokázal konkurovat formulím na okruhu. Ačkoliv nejde o praktický stroj pro každodenní použití, zajisté by si ho chtěl nejeden majetný sběratel pořídit do své garáže.