McLaren připravuje nástupce průkopnického hybridního superauta P1 z roku 2013 a nová zpráva od Automotive News tvrdí, že příští vlajková loď automobilky si místo plně elektrického pohonu zachová hybridní pohonné ústrojí.

Nástup na P1

Informace týkající se příštího modelu Ultimate Series pocházejí z celosvětového setkání maloobchodníků, které se nedávno konalo v sídle automobilky v anglickém Wokingu a znovu potvrdilo váhavost McLarenu vrhnout se po hlavě do elektromobilů.

Nový model – popisovaný jako dvoumístný vůz inspirovaný Formulí 1 – bude spojovat motor V-8 vyvinutý McLarenem s novým hybridním systémem. Zdroje prodejců citované Automotive News tvrdí, že systém bude o 70 procent lehčí než současné hybridní nastavení, pravděpodobně s odkazem na baterii a elektromotor v Artuře o výkonu 671 koní. Zdroje také odhalily nové nastavení, které „produkuje mnohem více koňských sil a dodává výkon přímo do převodovky“.

Nástupce P1 bude údajně založen na novém monokoku z uhlíkových vláken se zabudovanými opěradly sedadel jako u vozu Formule 1 a bude mít také aerodynamiku inspirovanou přední světovou závodní sérií s otevřenými koly. Další podrobnosti odhalené na setkání zahrnují, že vůz bude mít nový design dvoustěnných dveří a 3D vytištěné komponenty zavěšení. Očekává se, že vrcholný McLaren bude debutovat v roce 2026.

Možný čtyřdveřový McLaren

Zpráva také odhalila další budoucí plány britské značky výkonných vozů, včetně potenciálního vozu pro čtyři cestující. Manažeři McLarenu prý naznačili, že v roce 2028 bude „další třída automobilů“, což naznačuje, že by mohl mít čtyři dveře a čtyři sedadla.

Tato lahůdka navazuje na citáty z loňského roku, že McLaren zvažuje vozidlo s vyšším jízdním stupněm, i když se společnost nezavázala nazývat jej crossoverem. Generální ředitel McLarenu Michael Leiters vstoupil do společnosti loni po práci na vývoji SUV Ferrari Purosangue a Porsche Cayenne .

McLaren plánuje podle zprávy ponechat nedávno představenou Arturu v prodeji minimálně do roku 2030, i když další varianty budou pravděpodobně přidány. Automobilka právě uvedla na trh nový model 750S, osvěžení modelu 720S, který byl v prodeji od roku 2017.

McLaren na schůzce údajně oznámil, že 750S bude v roce 2026 nahrazen novým hybridním modelem, který je zásadní pro plány společnosti na elektrifikaci celé jejich sestavy do tohoto roku. Více podrobností o hybridní budoucnosti McLarenu by mělo přijít v příštích několika letech.