O prázdninách většina dětí mizí z měst na chalupy, rekreační místa nebo letní dětské tábory. Jeden takový navštívila skupinka nadšenců s veterány a zpříjemnila dětem táborový pobyt.

Nedaleko nad městem Sázava ležícího na stejnojmenné řece, se nachází letní dětský tábor Sázava Sedliště. Díky spolupráci s 1. Pražským klubem historických vozidel v AČR přijelo několik nadšenců představit dětem své veterány. Celkem se na trávě uprostřed tábora objevilo 5 automobilů a jeden motocykl Jawa s vozíkem PAV40.

Po příjezdu nás tábor přivítal obědem, po němž následovalo představení a focení jednotlivých veteránů. Nejstarším byla Aerovka z roku 1933 ještě s pravostranným řízením. Dalším zajímavým kouskem byla Škoda Octavia Combi, kterou jsme Vám již přestavili i na našich stránkách.

Za náš klub SKODAHOME byl přítomen Olin a tentokrát nejel s litříkem, ale prvně představil svoji Hundertku, kterou jsme Vám nedávno také představili zde na stránkách. Zároveň pro Vás nafotil i několik momentek a celá akce byla zakončena povozením dětí ve veteránech. Cestou domů jsme viděli kam až se vylila řeka Sázava a podle našeho pozorování voda na této říčce stoupla o dva metry a soucítíme se všemi, jenž zasáhly bleskové povodně.