Na začátku záři proběhl na Lětňaském výstavišti v Praze AZ pneu Prague Car Festival 2012, kde návštěvníci spatřili vozy z mnoha motoristických oblastí.

AZ pneu Tuning Cup 2012

Nejsledovanější částí výstavy AZ pneu Prague Car Festival 2012, bylo finále naší nejvyšší tuningové soutěže AZ pneu Tuning Cup. V hale návštěvníci mohli vidět to nejlepší z České tuningové scény. Zároveň mohli obdivovat pozvané vozy z Maďarska, Polska nebo Německa.

Fotogalerie: Prague Car Festival 2012

Účast na finále si každý soutěžící musel vybojovat v předkolech, která proběhla na pěti tuningových srazech po celé České republice. Na finále pak každá scéna začínala od nuly. Soutěžící své vozy na tento den důkladně připravili a porotu se snažili upoutat i svou expozicí, která například představovala lakovnu, ze které se dodělává natuněná kára.

Velká skupina pozvaných hostů přijela z Maďarska a představila velmi hezká auta. V neděli po obědě  došlo na vyhlašování výsledků ve všech scénách. Podrobné výsledky naleznete na stránkách Tunig Cup. Dále pak ze všech hostů byla vybrána dvacítka nejlepších. Vítězem Best of Best se stal “Bombastic” se Škodou 120.

Americká klasika

Komu moc neříká tuning, mohl v hale obdivovat přes dvě desítky Amerických korábů silnic. K vidění byly klasické Ameriky z padesátých let a po současné Mustangy nebo Camara. K vidění zde byly vidět i evropské supersporty jako je Ferrari nebo Lamborgini.

Fotogalerie: Prague Car Festival 2012

SKODAHOME.cz

Českou značku s okřídleným šípem ve znaku na AZ pneu Prague Car Festival 2012 představil web SKODAHOME.cz. Expozice se skládala z osmi vozů, které představily stručnou historii značky Škoda. Nejstarším exponátem byl L&K 110 z roku 1927 následován Spartakem a Octávkou. Následovaly vozy s motory vzadu Škoda 1000 MBG, 1100 MBX a legendární Škoda 130 RS v barvách z rally Monte Carlo 1977. Třešničkou na dortu byla replika Porsche 550 spyder na podvozku vozu Škoda Rpid. Expozici zakončil Pticův Superb na devatenácti palcových kolech a díky vzduchovému podvozku ležel doslova na zemi.

Závěrem Vám přinášíme velkou fotogalerii, ve které si můžete prohlédnout vystavené vozy.  Z našeho pohledu byl AZ pneu Prague Car Festival 2012 vydařenou akcí a doufejme, že další ročníky budou následovat.  Časem ještě přineseme článek, ve kterém blíže představíme vozy v expozici SKODAHOME.cz.

Fotogalerie: Prague Car Festival 2012