Letošní ročník veteránské akce v Praze byl ve znamení postupky. Na Praze 4 se 5.řijna konala již 6. Pražská Noblesa, která přiblížila Pražanům doby, kdy jízda motorovým vozidlem, či na jízdním kole byla záležitostí gentlemanů.

Setkání gentlemanů

Úkolem Pražské Noblesy je přiblížil Pražanům doby, kdy jízda motorovým vozidlem, či na jízdním kole byla záležitostí gentlemanů a v těchto dobách se k sobě účastníci provozu na silnicích a ulicích také gentlemansky chovali. Hlavním cílem Veteran & Vintage Clubu je navodit dobovou atmosféru a vrátit čas do doby, kdy řidiči byli kolegy a přáteli, a kdy na silnicích vládla ohleduplná kolegialita a ne spěch a agresivita jako dnes.

6. Pražská Noblesa 2013

V letošním roce se jel již šestý ročník Pražská Noblesa 2013. Skládá se z jízdy pravidelnosti do vrchu a okružní jízdy dle šipkového itineráře.  Jako každý rok vše začíná příjezdem soutěžících na parkoviště ke Žlutým lázním. Po zaparkování veterána vedou kroky k pořadatelům na registraci a připravenou snídani. Tou jsou připravené koláčky a tradiční chléb se sádlem a škvarky.

Hlavní soutěží je jízda pravidelnosti do vrchu Jeremenkovou ulicí. Po desáté hodině odstartují soutěžící k první jízdě, jejímž úkolem je stanovit si čas pro druhou jízdu. Aby vše nebylo tak jednoduché, je třeba v půli kopce ve vyznačeném prostoru zastavit a opět se rozjet. Časy se porovnávají jak před bodem zastavení, tak po něm do cíle.

V poledne čekal každého zúčastněného oběd, ke kterému byl již tradiční guláš. Nyní již na řadu přišla druhá jízda. Ta už byla mnohem složitější, protože soutěžící musel zopakovat první jízdu. Trestné body se udělují za rozdíl mezi časy.

Velká fotogalerie 6. Pražská Noblesa 2013

SKODAHOME.cz opět na startu

Na startu se sešlo několik vozidel známých i ze srazů pořádaných portálem SKODAHOME.cz. Nechyběla ani posádka SKODAHOME teamu Libor Olič (Olin) a jeho ŠKODA 1000 MBG, jenž v loňském roce obsadila třetí příčku.

Na sedadle opět usedl již pětiletý Tomášek (vnouček) a zvláště dobře si vedl při navigování podle šipkového itineráře. Letos to na bednu nestačilo, ale opět byla výborná atmosféra, která je i v motu Pražské Noblesy.

„Jízda motorovým vozidlem, či na jízdním kole byla záležitostí gentlemanů a v těchto dobách se k sobě účastníci provozu na silnicích a ulicích také gentlemansky chovali.“

Velká fotogalerie 6. Pražská Noblesa 2013