Dopravní nehoda je velmi nepříjemnou záležitostí, do které se nechce nikdo z nás dostat. Pokud se to ovšem přeci jen stane, je dobré být připraven a vědět co přesně dělat a jak se zachovat.

Automobilová nehoda je bohužel věc, která se vám muže stát kdykoliv a bohužel i kdekoliv. Nikdy se nejedna o nic příjemného, zejména pokud je nehoda doprovázena i o zranění. Pokud se přihodí i vám je dobré vědět co dělat, a jak postupovat. V momentě nehody je důležité abyste zprvu zkontrolovali váš zdravotní stav, případě zdravotní stav vašich spolujezdců. Pokud jsou všichni v pořádku je na radě posádka druhého vozidla. Je vaši povinností jít zkontrolovat i je a popřípadě jim poskytnout první pomoc.

Mezitím byste již měli zavolat policii a v případě potřeby také záchranku a hasiče. Nezapomeňte na svém voze zapnout výstražná světla a dát do dostatečné vzdálenosti od vozu výstražný trojúhelník. Vždy je dobré vypnout motor a vyndat kličky ze zapalování.

Velmi často se setkáte s tím že i když není nikdo zraněn, muže být v šoku. V takové situaci je zapotřebí aby dotyčný byl v klidu prosazen, nepřidávejte mu tekutiny ani jiné poživatiny. Zkuste vyhodnotit míru jeho šoku a pokud se vám bude zdát až příliš velká, raději zavolejte pomoc.

Poslední věci kterou na místě budete muset vyřešit vy sami bude odtah vašeho vozu. Nejlépe uděláte pokud zavoláte na číslo k tomu určené, které naleznete na své zelené kartě. Zde se pak o vše důležité opět postarají. Pak už budete muset jen vyčkat na příjezd dopravní policie, která vás vyslechne a vše s vámi sepíše. Počítejte s tím, že vše zabere nějaký ten čas. Snažte se zajistit odvoz z místa problému a okamžitě začněte řešit co budete dělat s vaším vozidlem.