Letos proběhl již jedenáctý ročník Retro Classic 2011, po čtvrté na novém výstavišti u letiště. Zúčastnilo se 1300 vystavovatelů a na 3000 aut.

Retro Classic Stuttgart

Výstava dostala již ověřenou strukturu. V hale 1 a 3 byla takzvaná „ erste classe“ nejvyšší třída clubů a speciálních prezentací vystavovatelů a prodejců jako jsou Aston Martin, Horch, Ferari  a další.

Mythos Solitude

Hala 4 byla věnována již po třetí v řadě motoristickému sportu. Tentokrát pod názvem „Mythos Solitude“. Na ploše 10 000 metrů byly k vidění všechny možné i nemožné sportovní vozy a motocykly. Jeden z výstavních stánků se věnoval i letošní letní akci ve Stuttgartu „Solitude Revival“. Je to festival závodních oldtimerů, který se svým rozsahem může srovnávat se slavným Le Mans Classic  nebo „Goodwoodem Revival“. Dále byly v této hale k vidění klasické motocykly BMW, „Custom moto – show „a „Dino Show“

Youngtimer

V hale 5 bylo k vidění nejen spousta prodejců a restaurátorů z celého světa, ale také se zde probíralo stále živější téma, tzv. Youngtimerů. Mimo jiné zde bylo k vidění i unikátní seskupení vozidel s Wankelovým motorem. Přehlídka historických zemědělských strojů a traktorů byla k vidění v hale 8. Zemědělská technika byla doplněna množstvím autobusů, mikrobusů, nákladních a hasičských vozů.

Prodejní výstava vozů

V hale 6 se po velkém úspěchu z loňského roku, kdy změnilo majitele zhruba 300 vozidel, konala prodejní výstava vozů. V druhé půlce haly se prodávala také auta, ale v měřítkách 1:43 až 1: 18. V poslední hale číslo 9 si přišli na své sběratelé a renovátoři, kteří hledají náhradní díly a příslušenství na své stroje. Vystavovali a prodávali zde také výrobci doplňků, gumových těsnění a profilů a všeho, co někdo nutně potřeboval.

Venkovní expozice byly místem setkání místních i vzdálených veteránistů, kteří vytáhli po zimě své plechové krásky.

Celkově to byl opět velice zdařilý podnik a více naleznete v naší fotogalerii.

 

Foto: Olin (Libor Olič)

 

Velká fotogalerie Retro Classic Stuttgart 2011