Posádka ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross byla jen kousek od obhajoby loňského prvenství na Rally Příbram. Bohužel v posledním měřeném testu zradily jejich Škodu Fabia Super 2000 transmise.

Mezinárodního mistrovství České republiky

Před posledním závodem Mezinárodního mistrovství České republiky – EnteriaRally Příbram – patřilo Romanu Krestovi druhé místo a ani vítězství na tomto závodě by už nic nezměnilo na celkovém umístění. Na druhou stranu ani nikdo další už nemohl pomýšlet na post vicemistra.

I za této situace Roman Kresta s Petrem Grossem v Příbrami nechyběli, start brali jako poděkování partnerům a fanouškům za podporu v letošní sezoně. Do závodu vstoupili na třetí pozici, ale v průběhu úvodní etapy se posunuli do čela závodu. Tam také zakončili úvodní etapu, s více než půlminutovým odstupem figurovali na dalších postech Jan Dohnal a Jaromír Tarabus, startující s druhým vozem stáje Kresta Racing.

Rally Příbram

Průběh soboty a neděle byl jako noc a den. Zatímco v první etapě panovaly podmínky ve stylu “babího léta”, v noci začalo pršet a celou druhou etapu provázel hustý déšť. Ten byl výraznou komplikací pro posádky, tou další byly extrémně kluzké asfalty, které se v okolí Příbrami nachází. Pověstnou je v tomto směru hlavně rychlostní zkouška Bohutín – Sádek.

“První den charakterizoval souboj s Pavlem Valouškem a pořadí se odvíjelo zejména od průjezdů obávaným testem Vystrkov. Na začátek jsme zvolili tvrdé pneumatiky. Ale úvodní lesní pasáž byla poměrně vlhká a nechtěl jsem v žádném případě riskovat, což se promítlo do průběžného pořadí. Úvodní den jsme však zakončili se solidním náskokem v čele díky odstoupení Pavla Valouška,” vrátil se průběhu příbramské soutěže Roman Kresta.

Škodu Fabia Super 2000

“Druhý den jsem pokračoval v jízdě na jistotu a hlavně první vložka byla vzhledem k podmínkám hodně zrádná. Nadále jsme si bez větších komplikací kontrolovali vedení a na cílovou rampu už bylo hodně blízko, když nás poprvé v sezoně zradila technika. Ta nás připravila o vítězství, které by bylo pěknou tečkou na letošní sezonou. Ale i takový je rallysport…”

“Rád bych poděkoval všem partnerům za stálou podporu a celému týmu za skvěle odvedenou práci nejen při Rally Příbram, ale v průběhu celé sezony. Dík patří také fanouškům za jejich podporu, zejména trojici ze Zlína, která byla nepřehlédnutelná.”

Celkově se Rally Příbram vydařila. První den nabídla atraktivní rychlostní zkoušky, navíc ji provázelo pěkné počasí. Druhý den byl pravým opakem. Déšť nám výrazně komplikoval jízdu a umocnil náročnost celé soutěže. Opět se potvrdilo, že tento závod má určitě v českém kalendáři stabilní místo,” doplnil Roman Kresta.

Konečný stav MMČR 2012:
1. Jan Kopecký 260, 2. Roman Kresta 204, 3. Jaromír Tarabus 170, 4. Jaroslav Orsák 103, 5. Václav Pech 100

Tisková zpráva Kresta Racing